dimecres, 11 de març del 2015

EL PSC INSTA AL GOVERN A REFORÇAR ELS CENTRES D’INNOVACIÓ I FORMACIÓ OCUPACIONAL DE CATALUNYA



La comissió d’empresa i ocupació del Parlament ha aprovat aquest dimecres una proposta de resolució del PSC en la què s’insta al Govern a reforçar el paper dels centres d’innovació i de formació ocupacional de Catalunya.

Segons ha explicat la diputada tarragonina Núria Segú, “l’objectiu és programar en aquests centres els itineraris formatius necessaris per tal que incorporin tots els mòduls necessaris a fi i efecte d’obtenir l’acreditació corresponent que inclogui també els mòduls de pràctiques en centres de treball.”

Cal recordar que aquests centres porten a terme accions de formació i d’innovació tecnològica per a la consecució de noves capacitats laborals de les persones que es troben a l’atur.

“En aquests moments la programació dels cursos és de sis mesos a l’any, enlloc d’una programació per a tot l’any. Això dificulta programar certificats de professionalitat sencers, d’aquí la nostra proposta de resolució que insta la Generalitat a garantir les dotacions i infraestructures adequades per assegurar una programació sostinguda durant tot l’any.”

La diputada vallenca ha afegit que “en els darrers temps diversos alumnes d’aquests cursos han fet arribar les seves queixes per la deficient planificació de l’oferta formativa, de manera que quedaven truncats els itineraris formatius. Es tracta d’una problemàtica real que es pot resoldre immediatament si hi ha la voluntat política per a fer-ho.”   


Finalment, Núria Segú ha subratllat la importància dels cursos i accions del servei d’ocupació de Catalunya a l’hora de consolidar perfils professionals adequats a les necessitats del mercat de treball. “El tema no és menor. Les mateixes estadístiques oficials de la Generalitat indiquen que una major especialització permet trobar ocupacions més estables i amb una millor remuneració”, ha explicat la diputada del PSC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada