dilluns, 9 de març del 2015

270 MOTIUS



“Per què et presentes per alcalde?”, així de directe m’interpel·lava un veí que em vaig trobar sortint de casa fa uns dies. Li vaig contestar immediatament: “perquè vull de què aquí a quatre anys no hi hagi cap veí del Morell a l’atur, sense tenir uns ingressos mínims per poder viure amb dignitat, perquè vull que tots els nens del poble tinguin l’alimentació nutricional que es mereixen per créixer amb bones condicions salut i perquè no vull que cap persona gran hagi de passar fred a casa seva els mesos d’hivern perquè no pot pagar la factura de calefacció.” Són unes paraules que em surten del cor i que reflexen a la perfecció les meves conviccions morals més íntimes.

No vull jutjar la feina que ha fet durant els darrers anys l’alcalde i el seu equip de Govern. Com tot a la vida crec que hi ha espais de llum i espais d’ombra però crec, honestament, que ha arribat l’hora d’obrir les finestres de l’Ajuntament i que entri aire fresc i idees noves a la sala de plens. Mireu, la situació és difícil, no vull ocultar-ho, però crec que l’Ajuntament pot fer més per garantir allò que els socialistes considerem com a més important: que tots els veïns del Morell puguin viure amb dignitat.

En aquests moments tenim 270 aturats registrats al poble, més –per desgràcia- dels que teníem ara fa quatre anys. Alguns defensen que la sortida que se’ls ha de donar passa per retallar serveis i prestacions socials. Els socialistes creiem que això és un gravíssim error que només fa que agreujar el problema i que carrega la factura de la crisi, injustament, sobre els col·lectius més vulnerables com els aturats, els joves, les dones o la gent gran que no tenen cap culpa en el sorgiment i esclat de la crisi econòmica. Després de quatre anys de Governs d’’Artur Mas i de Mariano Rajoy la realitat a peu de carrer parla per ella mateixa.

D’altres pensen que la solució passa per fer una foguera a la plaça major i abocar-hi tot el que s’ha construït durant els darrers 35 anys de democràcia. Tot i entendre la indignació de molts ciutadans, nosaltres creiem que això també és un error.

Què fer, aleshores? Doncs aprofundir en desenvolupar els serveis municipals que més ajudin als nostres convilatans, sobretot aquells que acusen amb més força els efectes perniciosos de la crisi. Sí, podem garantir l’alimentació i els serveis bàsics a totes les famílies del Morell. I afirmo i subratllo: a totes. Sí, podem assegurar el subministrament d’aigua, energia i llum a totes les llars. I, sí, podem guanyar en cohesió social i acabar amb les situacions de marginació si estalviem en despesa supèrflua. Aquest és el model que defensem els socialistes i en aquesta lluita ens hi deixarem la pell, en podeu estar segurs. Ni un sol veí del Morell sense aliments, sense serveis bàsics, ni sense uns recursos materials mínims.


Vull ser alcalde també per un altre motiu: per donar la veu al poble. No vull que continuï aquesta vella política consistent en demanar la confiança cada quatre anys i després utilitzar les majories absolutes per negar la paraula a qualsevol veu que no sigui la pròpia. Els socialistes creiem el contrari, ningú sobra en aquest compromís permanent per convertir El Morell en un municipi amb el màxim nivell de benestar i amb orgull i sentiment de poble. Si sóc alcalde, ja us ho avanço, les meves portes estaran sempre obertes a qualsevol idea o suggeriment que vulgueu aportar, sempre en positiu. El passat és un pròleg que deia el poeta, convertim aquest empeny en accions concretes en benefici dels nostres veïns i aleshores el Morell farà un pas de gegant en la recerca d’aquesta cohesió social que defensem els socialistes. Tenim, com a mínim, 270 motius diaris que ens empenyen a fer-ho possible. Ells i elles són els que donaran sentit a tot el que fem a l’Ajuntament.

Article d'Albert Ortega, alcaldable del PSC al Morell 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada