dilluns, 9 de març del 2015

EL GOVERN DEL PP DEIXARÀ ENGUANY A TOTS ALS JOVES TARRAGONINS SENSE LES AJUDES DE LA RENDA BÀSICA D’EMANCIPACIÓ



“Aquest 2015 els pocs centenars de joves de les comarques tarragonines que encara reben els 147 euros mensuals de la renda bàsica d’emancipació (el PP ja va reduir l’ajuda de 210 euros mensuals a 147 euros al mes) deixaran de percebre-la. D’aquesta manera el PP haurà acabat amb una ajuda impulsada pel Govern socialista per facilitar que els joves, greument afectats per la crisi econòmica, poguessin accedir a un habitatge de lloguer i emancipar-se de la casa dels seus pares”, així ho ha denunciat avui Joan Ruiz, diputat socialista al Congrés per Tarragona.

Malgrat que el PP ja no ha permès noves altes des de que governa encara hi ha joves que estan cobrant les ajudes de la Renta Bàsica d’Emancipació ja que van poden accedir a elles abans de què el Govern del PP derogués aquesta prestació.

“La veritat és que en un nou exemple de sensibilitat social una de les primeres coses que va laminar el PP quan va arribar al Govern van ser les ajudes d’aquesta R.B.E. Des de l’1 de gener de 2012 ja no es concedeixen noves ajudes. Per tant, aquells que van poder accedir a elles abans de ser suprimida la prestació deixaran de cobrar-la enguany ja que el termini màxim per gaudir-ne era de 48 mesos”, ha explicat el diputat tarragoní.

“Ningú mínimament sensat pot entendre com és possible que mentre Rajoy i el PP continuen instal·lats en aquest discurs pot menys que d’eufòria econòmica es retallin drets, serveis socials i prestacions a col·lectius, com és el cas dels joves, que més directament estan acusant els efectes devastadors de la crisi.”

En aquest sentit, Joan Ruiz ha recordat que en el marc dels pressupostos de l’Estat per al 2015 la quantia total que el Govern destina a les ajudes de la R.B.E. és de tan sols 14 milions d’euros, “una quantitat ridícula si tenim en compte que estem parlant d’un país on hi ha un atur juvenil superior al 50% i on les taxes i preus dels estudis universitaris i de formació professional s’han disparat amb la dreta al Govern.” 

“Per cert, en una nova exhibició d’irrealitat i de pèrdua absoluta del sentit del ridícul la ministra Ana Pastor va justificar al seu dia la supressió de la R.B.E. afirmant que el Govern socialista havia finançat així a alguns joves que vivien en, i cito textualment, “àtics de luxe.” Però en quin món viuen els ministres del PP? Quin “àtic de luxe” es pot adquirir amb 210 euros al mes?”


Joan Ruiz ha recordat que va ser el Govern socialista qui va impulsar aquesta renda bàsica d’emancipació per ajudar als joves a què pugessin tenir un projecte de vida autònom i marxar de la casa dels seus pares. Durant els anys en què va estar en vigor es va demostrar com una eina extraordinàriament útil que va beneficiar directament 8.034 joves tarragonins. De mitjana, aquests 210 euros equivalien al 42% del preu del lloguer mensual del pis. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada