dimecres, 18 de març del 2015

EL PSC DENUNCIA UN DESCENS DEL 16% DEL NOMBRE DE TRUCADES AL TELÈFON D’ATENCIÓ A LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE 016 PROVINENTS DE TARRAGONA



La senadora socialista per Tarragona, Maria Jesús Sequera, ha denunciat aquest dimecres que el nombre de trucades al telèfon d’atenció a la violència de gènere 016 provinents de les comarques tarragonines va caure un 16% durant l’any passat en relació a les dades de l’any 2013.

Segons ha destacat la senadora tarragonina, “durant tota aquesta legislatura el nombre de trucades ha anat a la baixa i no perquè s’hagi eradicat la violència de gènere sinó perquè els recursos que el Govern destina a combatre aquesta xacra també s’han reduït. De forma totalment incomprensible el PP també ha passat la tisora per aquí.”

D’acord amb les darreres dades oficials del mateix Govern del PP l’executiu ha retallat un 30% el pressupost destinat a combatre la violència de gènere en relació a les partides pressupostàries de l’anterior Govern socialista.

En aquest sentit, la senadora socialista ha reclamat al Govern que, “amb més motiu si creu realment amb aquest discurs que exhibeix sobre la miraculosa recuperació econòmica, reposi aquest 30% del pressupost destinat a combatre la violència de gènere. S’afirma per activa i per passiva que la crisi ja és cosa del passat però es continua retallant en violència de gènere? No s’entén res...”

Finalment, Maria Jesús Sequera ha reivindicat les accions del Govern socialista per combatre la violència de gènere. “Va ser el Govern socialista qui va impulsar la creació d’aquest servei telefònic d’informació sobre la violència de gènere 016 que tants bons resultats ha donat a l’hora d’assessorar les dones que són víctimes de la violència masclista.


Cal recordar que es tracta d’un servei en el què les persones que truquen reben tota la informació en matèria de recursos especialitzats, serveis socials, ajudes econòmiques i atenció immediata en cas de maltractaments. A banda, hi ha assessorament jurídic especialitzat que proporciona un equip de juristes especialitzats en violència de gènere. La llei també garanteix la confidencialitat de les dades de les persones que truquen. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada