dimarts, 17 de març del 2015

EL PSC INSTA AL GOVERN A POSAR EN MARXA EL LOGIS I INCLOURE AL BAIX PENEDÈS AL PLA ESPECIAL DE COMARQUES AMB MÉS ATUR DE CATALUNYA



El diputat socialista, Xavier Sabaté, ha explicat avui que la moció del PSC que dijous es debatrà al Parlament en la què s’insta al Govern a realitzar en un termini de tres mesos un pla calendaritzat d’accions a les comarques tarragonines inclou diverses actuacions urgents al Baix Penedès.

“Volem que la Generalitat dugui a terme les accions necessàries per posar en marxa definitivament el Logis Penedès i que inclogui el Baix Penedès al pla especial de comarques amb més atur de Catalunya. És realment incomprensible que en una comarca que va rebre de ple els efectes de la crisi per la seva vinculació al sector de la construcció no s’impulsin infraestructures que ajudin a pal·liar aquesta situació”, ha argumentat el diputat tarragoní.

Altres accions que afecten al Baix Penedès i que també s’han incorporat a la moció són la construcció del nou edifici de l’escola Teresa Godes a la Juncosa del Montmell, mantenir els efectius del transport sanitari urgent a la comarca, portar a terme l’arranjament de la carretera C-31 com a carretera comarcal al seu pas per la comarca del Baix Penedès i garantir l’alliberament o bonificació dels peatges de l’autopista C-32 al seu pas per la comarca per als usuaris habituals.

“Cal recordar que l’augment de preus de l’autopista que va decretar en el seu moment la Generalitat va provocar un impacte molt negatiu per a les economies familiars dels ciutadans d’aquesta comarca que ja havien acusat els efectes de la crisi i de la pujada generals d’impostos. Els socialistes creiem que és de justícia que s’apliqui al Baix Penedès el que la Generalitat ja va aplicar a altres comarques en situacions similars com els usuaris de les comarques veïnes del túnel del Cadí que van disposar de bonificacions de fins al 100% del cost del peatge.”


Finalment, Xavier Sabaté ha recordat la desinversió “escandalosa” del Govern de CiU a la comarca del Baix Penedès en el marc dels pressupostos de la Generalitat. “Sense inversió en equipaments, infraestructures o serveis i amb un atur superior al de la mitjana del país el Baix Penedès és una comarca especialment oblidada per aquest Govern. Els socialistes volem redreçar aquesta situació injusta i per això hem incorporat aquestes seguit accions urgents a la comarca que es debatran al Parlament en la sessió d’aquest dijous al matí”, ha conclòs Xavier Sabaté. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada