dimarts, 20 de novembre del 2012

XAVIER SABATÉ: “VOLEM QUE ELS JOVES CATALANS TINGUIN FUTUR I NO ENVIAR-LOS A SERVIR CAFÈS A LONDRES COM DEFENSA CIU”



“Amb taxes superiors al 50% d’atur juvenil com és possible que els joves tinguin confiança en el seu futur? Un atur juvenil tan descomunal, com el que s’ha arribat amb el Govern de CiU, tan sols provoca frustració i que milers de joves (més de 600 joves tarragonins en aquests dos darrers anys) hagin hagut de marxar del país a buscar-se la vida”, així ho ha denunciat el candidat socialista per Tarragona, Xavier Sabaté, aquest matí després de visitar les instal•lacions del centre de recursos per a l’aprenentatge i la investigació (C.R.A.I.) de la URV.



Així, Sabaté s’ha preguntat, “i què ha fet CiU per resoldre la situació dramàtica d’aquests joves? La resposta la va donar el conseller d’empresa del Govern d’Artur Mas que va recomanar als joves que estiguessin a l’atur que s’anessin a Londres “a servir cafès”. En qualsevol país “normal” hauria hagut de dimitir després d’aquesta fenomenal patinada...”


Xavier Sabaté ha explicat que si el PSC guanya les eleccions impulsarà un pacte nacional per a l’ocupació juvenil a fi i efecte de reduir aquesta alarmant taxa d’atur juvenil. “Amb els recursos que obtindrem per la recuperació de l’impost de successions podrem dur a terme aquest pla que permetrà que cada jove a l’atur disposi d’un assessorament personal per tal de facilitar la seva inserció laboral o formativa en funció de la seva experiència professional i del seu nivell d’estudis. Aquest pla ja s’ha implementat amb èxit a diversos països europeus, com Àustria o Finlàndia, que tenen la sort de comptar amb Governs que aposten pels seus joves, no com el de CiU que s’ha acarnissat amb el jovent català sense cap límit aquests dos darrers anys a cop de retallada.”


El cap de llista socialista ha posat com a exemple aquest centre de recursos per a l’aprenentatge i la investigació de la URV, que va impulsar l’anterior Govern catalanista i d’esquerres, com a paradigma de l’aposta que Catalunya ha de fer en l’àmbit de l’excel•lència educativa. “CiU ha retallat també en educació, universitat, recerca i desenvolupament (un 15% menys) i innovació (davallada del 70%). Pràcticament no hi ha cap àrea vinculada amb l’educació i l’ensenyament que s’hagi salvat de les seves tisores.”


“I un dia més hem de denunciar que mentre els socialistes fem propostes concretes per a resoldre els problemes reals dels tarragonins, el candidat de CiU per Tarragona, el senyor Batet, és dedica a respondre “Estat propi”, indistintament, ja sigui si el pregunten sobre el mercat central de Tarragona, sobre el futur de l’energia nuclear o sobre les infraestructures. És fabulós!”, ha ironitzat Xavier Sabaté.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada