dilluns, 12 de novembre del 2012

PERE NAVARRO: "EL CORREDOR DEL MEDITERRANI ÉS UNA MANERA D'ENTENDRE EL TERRITORI; NO VOLEM FRONTERES, VOLEM VIES DE COMUNICACIÓ PER CONSTRUIR EL FUTUR"



El candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Pere Navarro, ha posat avui el Corredor Mediterrani com a exemple de la seva idea de federalisme assegurant que aquesta infraestructura “és una manera d’entendre el territori, sense que hi hagi fronteres, volem vies de comunicació entre les persones que ens donin oportunitats per construir un futur que ha de ser més just que la societat que avui tenim”. “El centralisme ens portarà moltes més dificultats”, ha assegurat el candidat socialista, per qui un missatge imprescindible pel creixement econòmic és bimpulsar infraestructures i crear cultura de crear aquests projectes comuns amb d’altres pobles d’Espanya”.



Pere Navarro ha recordat el suport de CiU al Govern de José María Aznar l’any 2004, quan el mapa de les infraestructures ignorava el Corredor Mediterrani i al què la federació “no hi va posar objeccions”, de la mateixa manera que “tampoc han posat cap objecció durant aquests mesos per donar suport a les retallades del PP a Madrid i a Barcelona”. Davant els qui volen posar fronteres, Pere Navarro ha defensat “infraestructures necessàries i cultura de cooperació i col·laboració” per fer front als reptes de la crisi econòmica.


Pere Navarro ha fet aquestes declaracions al Balcó del Mediterrani de Tarragona, en un acte de campanya per defensar la prioritat i el compromís socialista amb el Corredor Mediterrani i que ha comptat amb la presència del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, el secretari general del PSPV, Ximo Puig, i el secretari general del PSOE de Múrcia, Rafael González Tovar. Els quatre líders socialistes han avalat una declaració en què es reclama el Corredor com a “necessari i urgent” i es reclama “un gran acord polític” per impulsar-lo i consolidar prioritàriament el compromís europeu amb aquesta infraestructura.


Rubalcaba: la dreta agredeix amb pàtries i nacions per no parlar d’escoles i hospitals


En la seva intervenció, el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha defensat el projecte d’”interès geoestratègic” per la creació de riquesa i ocupació dels pobles que viuen a la Mediterrània i ha renovat el compromís dels socialistes de tot l’estat amb aquest Corredor. Rubalcaba ha lamentat la renúncia del PP a defensar-lo “com ho demostra que hagi deixat caure la inversió en els dos darrers Pressupostos” i ha recordat que aquest oblit no és nou, sinó que es va produir també en els anys del Govern d’Aznar amb el suport del CiU. “Quan defensem el Corredor defensem una manera d’entendre Espanya, de cooperar i col·laborar per lluitar contra la crisi”, ha afegit.


Rubalcaba ha subratllat la idèntica manera de fer campanya a Catalunya de la dreta de CiU i PP, “agredeixen amb pàtries i nacions per no parlar de les escoles i hospitals que Mas i Rajoy han tancat durant aquests anys”. “No permetrem que la dreta es doni cops de bandera per no parlar de la seva política econòmica, que és la mateixa, i que ens està portant a una situació de pobresa i desocupació intolerable”, ha conclòs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada