dijous, 22 de novembre del 2012

DIUMENGE POTS ATURAR LES RETALLADES VOTANT SOCIALISTA



Fa dos anys CiU es presentà a les eleccions amb uns cartells que mostraven un somriure radiant amb el lema “per una Catalunya millor”. Però amb les pressupostos aprovats amb el PP ha empitjorat l’atur, han disminuït les prestacions socials bàsiques (especialment la sanitat i l’educació), les comarques tarragonines són les últimes en els pressupostos de la Generalitat. De manera que el sr. Mas ens ha fet més dependents tant personalment com col•lectivament. Especialment els joves, les dones, la gent gran, pateixen més els efectes dramàtics de la crisi. Per cert, també ens ha fet més dependents dels combustibles fòssils i de les nuclears. Com pot ser que al programa de CiU no surti ni la paraula “nuclear” si som dels qui més potència nuclear tenim instal•lada al món amb unes centrals que aviat acabaran la seva vida útil ?

Les coses han anat a pitjor i CiU i PP han pactat mesures molt injustes, que han carregat el pes de la crisi sobre les classes treballadores i mitges, han demanat un “esforç addicional” al 99% de la població mentre que a l’1% que disposa de les rendes més altes se’ls ha disminuït els impostos. Cap país d’Europa ha fet això.


Conscients d’aquesta realitat que han ajudat a configurar, des de fa mesos CiU i PP apel•len als sentiments patriòtics i a l’èpica de les banderes. Tots sabem, però, que l’engany i la confusió s’acabarà el dia 26 perquè, en realitat, a la dreta catalana i a la dreta espanyola els uneix la bandera de les tisores i de les retallades que voten conjuntament al Parlament de Catalunya, al Congrés dels Diputats o allà on faci falta. En els debats electorals els cap de llista de CiU i PP per Tarragona s’acusaven mútuament de “no ser gent de fiar.” Mentre, governen conjuntament a nombrosos pobles, ciutats i institucions de les nostres comarques (Reus, Salou, Cambrils, Calafell, Diputació, consells comarcals, etc. la llista és infinita.) Tots sabem que el dia 26 el senyor Mas i la senyora Sánchez Camacho tornaran a sumar els seus vots per continuar retallant, per començar, en els pressupostos de la Generalitat del 2013. Però si fos així, després de diumenge ja serà massa tard per a lamentar-ho perquè ja no els podrem aturar fins que es tornin a convocar eleccions legislatives el 2016 o qui sap si abans.


Els socialistes parlem clar i català. La nostra proposta és molt directa: ni independència ni centralisme, ni ruptures amb Espanya ni amb Europa, ni mantenir el maltractament que el PP, quan era a l’oposició i ara al Govern, dispensa a Catalunya. Apel•lem a l’èpica de les persones (dels i les qui treballen durament cada dia per garantir el benestar, la qualitat de vida i el futur als seus fills) i als valors de justícia i d’igualtat d’oportunitats per a tots els catalans i les catalanes. És repugnant que aquests dos darrers anys el Govern hagi retallat fins i tot les ajudes a les associacions de familiars amb fills amb discapacitat o no pagant a aquells ciutadans i ciutadanes que tenen reconeguda l’ajuda bàsica de 426 euros mensuals perquè ja han exhaurit la prestació de l’atur tot i tenir l’ajuda reconeguda per la mateixa Generalitat!


No és just, és indigne d’una societat com la catalana que sempre ha estat capdavantera en la lluita per la justícia social. Que no enganyin ara amb el joc de les banderes o la demanda de grans majories que després només serviran per tornar a passar la tisora sense haver de donar explicacions. Diumenge serà un dia històric per a Catalunya perquè ens trobem en plena transició política, econòmica, cultural i social i ens pronunciarem sobre el nostre futur. I tindrem l’oportunitat de plantar cara a la dreta i aturar aquesta obsessió per les retallades i per servir els poderosos que han demostrat CiU i PP. Cap vot progressista es pot perdre o dispersar. El vot al PSC és capaç d’aturar les retallades i mirar cap a un món que ha de canviar molt i no continuar les pautes del passat. Cal votar en defensa pròpia, en defensa dels nostres drets, dels nostres ideals i dels nostres valors de justícia social, d’una Catalunya justa plenament reconeguda i amb els recursos que necessitem, que tenim en compte els nostres problemes i els del planeta que també són els nostres. Els socialistes demanem el vot per defensar la sanitat pública, l’educació de qualitat per a tothom, el sistema públic de pensions o la llei de dependència. Un medi ambient que aquesta campanya ha estat oblidat i, sobretot, uns impostos més justos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada