dimecres, 7 de novembre del 2012

11 COMPROMISOS DEL PSC AMB EL CAMP DE TARRAGONA



1. La prioritat número 1 és facilitar la generació de llocs de treball i lluitar contra l’atur, per això tirarem endavant un pacte per a la ocupació amb tots els agents polítics, socials i econòmics de la província. Estem segurs que podem generar nous llocs de treball aprofitant els potencials dels nostres sectors productius emergents: logística, economia verda, energia, agroalimentació, serveis socials i plans específics per als joves. Per això cal molt de consens i apostar de manera decidida per desenvolupar aquests nous sectors productius. Impuls a la formació ocupacional, aturada per CiU.




2. Ni un pas enrera en polítiques socials. No permetrem cap més retallada en educació, ni en salut, ni en els serveis socials bàsics per a la ciutadania. Recuperarem les ajudes a la dependència mutilades per CiU i PP.



3. Elaborarem un pla de xoc contra la pobresa per reduir la taxa de risc de pobresa que amb CiU s’ha elevat fins al 33,5% de la població del Camp de Tarragona i crearem una nova prestació a càrrec dels pares amb fills en aquesta situació, ja que CiU l’ha fet pràcticament desaparèixer, per eradicar la pobresa infantil.



4. Elaborarem un full de ruta urgent per reduir les llistes d’espera als centres hospitalaris tarragonins que amb CiU s’han doblat i que ja s’acosten a les 20.000 persones. Amb la salut no s’hi juga i cal recuperar la qualitat assistencial que tenia el nostre model de salut pública fins a les retallades del Govern d’Artur Mas. Acabarem les obres de pla director de l’hospital Joan XXIII, que CiU ha paralitzat.



5. Ens comprometem a tornar a invertir al Camp de Tarragona d’acord amb el que les comarques tarragonines es mereixen pel seu volum de població i treure-les així de l’oblit en les què han caigut amb CiU. Ens comprometem a elaborar uns pressupostos que fixin una ratio d’inversió per habitant, com a mínim, que sigui la mitjana del país i no la més baixa de Catalunya com passa ara amb CiU (76 euros per habitant a l’any).



6. Prioritzarem el desenvolupament de la xarxa d’infraestructures que depenen de la Generalitat. En aquest sentit, s’ha de completar l’acabament de la C-51 entre Valls i El Vendrell. Així mateix, desenvoluparem el Logis Penedès i tirarem endavant el projecte del tercer fil per a la sortida de mercaderies del Port de Tarragona conjuntament amb l’Estat.



7. Recuperarem l’aposta inequívoca per la universitat Rovira i Virgili, la innovació i la recerca. Cal aprofundir en els centres tecnològics de turisme, química, agricultura, vi, energia i agroalimentació de les nostres comarques i reduir els preus de les taxes universitàries dels alumnes.



8. Lluitar contra el canvi climàtic i avançar vers l’objectiu de: obtenció del 20% d’ energia renovable i reducció d’un 20% del CO2. Substitució gradual de l’energia nuclear per les energies renovables amb l’horitzó del 2020. Així mateix, endegarem un pla per a trobar llocs de treball alternatius a l’energia nuclear en aquelles comarques que tinguin centrals nuclear.



9. Igualtat de gènere: igualtat laboral, prevenció i atenció a les dones víctimes de la violència. Recuperació de les ajudes i prestacions suprimides per CiU.



10. Aposta decidida pels projectes de futur que tenim a mig termini com els Jocs del Mediterrani de Tarragona 2017.



11. Pla urgent perquè la Generalitat pagui el deute que té amb els ajuntaments tarragonins i particulars (autònoms, farmacèutics, emprenedors, etc.) que estimen en uns 150 milions d’euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada