dissabte, 17 de novembre del 2012

XAVIER SABATÉ: “ELS SOCIALISTES ENDEGAREM UN PLA DE XOC PER REDUIR LES LLISTES D’ESPERA PER A INTERVENCIONS QUIRÚRGIQUES A TARRAGONA”



El cap de llista del PSC al Parlament per Tarragona, Xavier Sabaté, acompanyat pels també candidats socialistes Arantzazu Longares i Ramón Farré, ha estat aquest dissabte a l’Arboç on s’ha reunit amb veïns i regidors del municipi que li han explicat la situació que es viu d’ençà que el Govern de CiU va tancar el servei d’assistència nocturna del Centre d’Assistència Primària del poble.



Segons Xavier Sabaté, “realitats com aquesta que suposen una pèrdua de la qualitat de serveis tan essencial com la salut són conseqüència directa de les polítiques de retallades permanents que ha dut a terme el Govern “dels millors” d’Artur Mas. Per cert, en aquest cas CiU no ha tingut cap problema en no escoltar “la voluntat d’un poble” com el de l’Arboç que des del primer dia s’ha mobilitzat en contra del tancament del servei nocturn del seu C.A.P. que també dóna assistència a un bon nombre de municipis de l’interior del Baix Penedès.”


El cap de llista socialista ha explicat que “el que ha fet el Govern de CiU en l’àmbit de la salut és un autèntic escàndol. Les retallades tan sols han aconseguit anar desmantellant la sanitat pública catalana, minvant la qualitat del servei. Sota el paraigües de les “mesures anticrisi” i de l’austeritat s’ha afeblit la qualitat assistencial en un servei públic tan bàsic com aquest.”

Sabaté ha donat a conèixer que les llistes d’espera per a intervencions quirúrgiques a la regió sanitària del Camp de Tarragona han passat de 8.703 persones al 2010 (darreres dades oficial del Govern d’esquerres) a més de 20.000 persones en aquest moment, “és a dir, més del doble!”

En aquest sentit, el candidat socialista s’ha compromès a impulsar un pla de xoc de reducció de les llistes d’espera a Tarragona així com un pla especial d’atenció a les persones en situació o en risc de pobresa, que al Camp de Tarragona ja arriben al 33,5% per culpa de la mala gestió del Govern de CiU.


“Els socialistes tornarem a implantar garanties d’accessibilitat al servei de salut públic. Així, fixarem un màxim de 48 hores d’espera en visites programades, un procediment preferent de 15 dies i un màxim de 3 mesos per a l’accés a l’especialista i la realització de proves diagnostiques i un temps màxim garantit de no més de sis mesos per a intervencions quirúrgiques.”


Així mateix, el programa socialista es compromet a fixar un temps màxim d’espera de 10 minuts per al transport sanitari urgent i d’una hora per al transport sanitari programat. El diagnòstic ràpid en cas d’indicis de càncer serà inferior a 30 dies.


Finalment, Xavier Sabaté ha afirmat que “el que ha passat a l’Arboç i a tants municipis del país és un bon paradigma del que realment està en joc en aquestes eleccions: o bé ens mobilitzem a les urnes en defensa dels nostres drets o bé els ciutadans progressistes ens quedem a casa i facilitem així un govern de dretes que continuarà impulsant les retallades en serveis i assistències socials més essencials que CiU ha estat aplicant a Catalunya.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada