divendres, 16 de novembre del 2012

QUE QUÈ SENYOR BATET?



Divendres, 9 de novembre, a les 17h al debat organitzat per la cadena SER Tarragona. El candidat socialista, Xavier Sabaté, interpel•la al cap de llista de CiU, Albert Batet: “Vostè senyor Batet no té resposta per a res. Sap almenys dir-nos què pensa fer CiU amb la C-51, la carretera que uneix Valls amb el Vendrell, si tornen a governar aquesta legislatura?” Resposta de CiU: silenci. (Parin atenció perquè qui respon amb un silenci no només és el candidat de CiU sinó que també és l’alcalde de Valls).


Aquesta transcripció del debat ens defineix a la perfecció l’actitud de CiU en aquesta campanya electoral: no respondre a res, no concretar ni una sola proposta en positiu per a Valls, l’Alt Camp, o el conjunt de les comarques tarragonines, i limitar-se a parlar de la necessitat de “fer pinya” i de assolir les “estructures d’Estat” que ho resoldran tot com per art de màgia. És com un conte de fades, fantasia.

Els socialistes creiem que el que ha fet CiU amb la C-51 és vergonyós i és un autèntic menyspreu

per als vallencs i les vallenques, i també per als ciutadans del Baix Penedès. Després de demanar i reclamar l’acceleració dels treballs, ara, un cop han governat, han paralitzat les obres 15 dies després que el Parlament aprovés el contrari!! És pot imaginar major menyspreu al Parlament de Catalunya que aquest protagonitzat per aquells que s’autodefineixen com a “patriotes”?

I tres quarts del mateix pel que fa al Corredor del Mediterrani i a l’autovia A 27. Com sabeu es tracta d’unes grans infraestructures impulsades pels Governs socialistes. En el cas del Corredor del Mediterrani es van invertir més de 10.000 milions d’euros entre el 2004 i el 2011 i que per aquest any el PP proposa invertir, i pareu atenció que no és broma, 20 milions d’euros segons consta en els pressupostos generals de l’Estat per al 2012. Això dóna exactament per a construir un quilòmetre de via. Un quilòmetre! A aquest pas haurem d’esperar 1.000 anys per veure com el Corredor del Mediterrani arriba a la frontera francesa.

En els cas de l’autovia A27, la situació és encara més negre. Mireu, els socialistes hem estat els únics que sempre hem defensat la necessitat i urgència d’aquesta autovia, i cal recordar que moltes vegades ho hem fet sols. Avui malauradament torna a estar parada i com sabeu, no és la primera vegada que passa, CiU va parar la proposta de desdoblament de la N-240 als anys 90, després, amb el govern d’Aznar es va tornar a paralitzar el projecte amb la complicitat de CiU des de Valls i ara, de nou, amb el PP. El més greu de tot, la novetat és que a més ens diuen que només s’executarà fins el Morell. Haurem d’esperar un nou govern socialista perquè es faci?, m’agradaria estar equivocada



La veritat és que els vallencs i les vallenques ens juguem molt en aquestes eleccions del 25-N. Després de dos anys perduts per a Valls, en què en benefici de la ciutat i dels vallencs s’ha avançat en exactament res, zero! els ciutadans hem de reprovar a les urnes l’acció de Govern d’aquells que s’han limitat a desinvertir al territori (només una dada, en els darrers pressupostos del “Govern dels millors” d’Artur Mas del total de 45 milions d’euros que s’invertien a les comarques tarragonines 15 milions es destinaven a Vila-seca. Ja sabem doncs qui mana a les files de CiU a l’hora d’elaborar els pressupostos, els de Valls, segur que no...).

Els vallencs necessitem un Govern amic de Valls que torni a apostar per projecte cabdals per a nosaltres com la construcció definitiva de la C-51, l’ampliació del Pius Hospital i l’impuls al museu nacional casteller, també paralitzat per CiU.

Un Govern que només el PSC és capaç de garantir.

Article de Núria Segú publicat pel setmanari El Vallenc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada