dimarts, 1 de desembre de 2015

JOAN RUIZ: “EL GOVERN SOCIALISTA CREARÀ UNA TARIFA SOCIAL ENERGÈTICA PER EVITAR QUE CAP TARRAGONÍ QUEDI SENSE SUBMINISTRAMENT BÀSIC DE CALEFACCIÓ DURANT ELS MESOS D’HIVERN”El cap de llista socialista al Congrés per Tarragona, Joan Ruiz, ha explicat avui que “si els socialistes guanyem les eleccions impulsarem una tarifa social energètica a fi i efecte de què cap persona que no pugui pagar els serveis bàsics de calefacció quedi sense subministrament durant els mesos d’hivern.”

En concret aquesta tarifa seria vigent entre l’1 de novembre i el 31 de març de cada any, podria arribar a donar cobertura a 50.000 tarragonins i tindria un cost total, al conjunt del país, de 120 milions d’euros.

“L’objectiu essencial és eradicar el que coneixem com a pobresa energètica i, per tant, evitar que cap família quedi sense subministrament per impagament i manca de capacitat econòmica. Amb Govern socialista no hi haurà més talls de subministrament durant els mesos freds de l’any”, ha reblat el candidat socialista.

Cal recordar que es considera pobresa energètica la situació d’aquelles famílies que per manca de recursos econòmics no poden pagar els serveis d’energia suficients per satisfer les seves necessitats domestiques bàsiques.

“Per desgràcia hi ha famílies que han elegir entre menjar o passar fred. Estem parlant d’un problema de primera magnitud que el Govern del PP no ha sabut afrontar quant no l’amagat directament darrere del discurs triomfalista de la sortida de la crisis econòmica”, ha subratllat el cap de llista socialista per Tarragona.

“La realitat és una altra: des de que Rajoy és president del Govern s’ha multiplicat per dos la pobresa energètica al nostre país i s’ha reduït en 200.000 el nombre de beneficiaris de l’abonament social elèctric. En canvi, la proposta socialista garantirà no tallar el subministrament de la llum i de l’aigua a les famílies en situació econòmica molt precària. A més, establirà un sostre social que assegurarà l’accés bàsic a aquests serveis que seran considerats com un dret social.”

Segons ha afirmat Joan Ruiz l’increment del nombre de famílies que es troben en situació de pobresa (a la província de Tarragona ja supera les 15.000 famílies sense cap ingrés econòmic mensual), sumat a l’encariment progressiu de les factures de la llum i de l’aigua, fa imprescindible que s’adoptin mesures urgents per evitar “que hi hagi famílies que passin fred o que no puguin disposar d’aigua per veure, netejar-se o rentar la roba. Estem parlant d’un mínim bàsic per poder viure amb dignitat.”


El candidat del PSC també ha reiterat el compromís socialista d’eradicar la pobresa infantil al nostre país en aquests propers quatre anys. Així mateix, el Govern socialista impulsarà un Ingrés Mínim Vital dirigit a les 700.000 famílies sense cap mena d’ingressos econòmics.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada