dimecres, 23 de desembre del 2015

EL PSC DENUNCIA QUE ARTUR MAS ESTÀ DISPOSAT A VENDRE’S LES COMARQUES DE TARRAGONA PER SER PRESIDENT



El grup parlamentari socialista de les comarques tarragonines, els portaveus del PSC a l’Ajuntament de Salou i de Vila-seca i el regidor del PSC a l’Ajuntament de Tarragona Pau Pérez han carregat avui durament contra la proposta d’acord anunciada ahir per Junts per Sí i la CUP per la qual el projecte de BCN World quedaria aturat i paralitzat sine die.

Segons ha remarcat el diputat socialista Carles Castillo “Artur Mas, i també Oriol Junqueras, estan disposats a vendre el futur de les comarques tarragonines per convertir al primer en president de la Generalitat a qualsevol preu. És intolerable que el Govern ara es posi de genolls davant la CUP i incompleixi així un acord que el mateix Govern va signar solemnement a Tarragona.”

“És una vergonya i una burla als ciutadans i ciutadanes tarragonins que un grup de representants de Junts pel Sí i de la CUP tancats en un despatx de Barcelona decideixin, d’esquenes i menyspreant al territori, acabar amb un projecte que podria generar 10.000 llocs de treball en una província on hi ha 70.000 aturats.”

Segons els diputats socialistes “un cop més Tarragona paga la factura de les ambicions personals d’Artur Mas. Convergència demostra així per enèsima vegada que posa els seus interessos partidistes per damunt del benestar dels tarragonins i tarragonines. Està clar que per als senyors Mas i Junqueras Catalunya acaba al Maresme, més al sud no hi ha res. Avui constatem que la investidura del senyor Mas té un preu: 10.000 llocs de treball de tarragonins i tarragonines que continuaran a l’atur. Qui, d’altra banda, confiarà en un Govern que obvia amb tanta frivolitat els acord que ha signat?”, han emfatitzat els diputats i portaveus socialistes.

Joan Ruiz, Carles Castillo, Rosa Maria Ibarra, Toni Brull, Ander Basterretxea i Pau Pérez han recordat que el projecte permetia diversificar el sistema productiu de les comarques tarragonines i intensificar el desenvolupament del nostre sector turístic, amb nous hotels, centres de convenció, teatres i l’ampliació de l’oferta comercial.

També han recordat que, gràcies a l’acord assolit pel PSC, un 1% del total de la inversió del projecte es destinaria a inversions socials i territorials, com per exemple ajudes directes a associacions de discapacitats o d’aturats de Tarragona. “Això suposa, pel cap baix, uns 47 milions d’euros per a les comarques tarragonines. Per fer-nos una idea del que això representa només cal tenir present que aquesta xifra és superior a tota la inversió destinada al Camp de Tarragona en el marc dels pressupostos de la Generalitat per enguany.”

“Nosaltres volíem que aquesta inversió es gestionés des de Tarragona. Però ahir els representants de Junts pel Sí i de la CUP van decidir a Barcelona una altra cosa...”, han emfatitzat els portaveus socialistes.

Ander Basterretxea ha demanat a l’alcalde de Vila-seca Josep Poblet “que es pronunciï sobre aquest principi d’acord que pot posar en risc un projecte que sempre ha defensat. L’emplaço a què actuï amb responsabilitat pensant en els interessos dels vilasecans i vilasecanes.” Per la seva banda, Toni Brull ha donat ple suport a les declaracions de l’alcalde de Salou en defensa del projecte i de la creació de llocs de treball i d’inversions pel territori que comporta.


El diputat socialista electe al Congrés per Tarragona Joan Ruiz ha subratllat que “encara som a temps de recuperar el seny i posar fre a tot aquest despropòsit. Demanem sentit de la responsabilitat al senyor Mas i al seu grup parlamentari. Tarragona no perdonaria perdre oportunitats d’aquesta magnitud, en matèria de creació de llocs de treball i d’atracció de noves inversions, per satisfer l’ambició personal de qui vol ser president de la Generalitat –i mai millor dit- a qualsevol preu”, han conclòs. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada