dilluns, 14 de desembre del 2015

JOAN RUIZ: “DEROGAREM LA REFORMA LOCAL DEL PP PERQUÈ BUIDARIA DE COMPETÈNCIES A 180 AJUNTAMENTS TARRAGONINS”



El Parc de l’Amfiteatre de Tarragona ha acollit aquest dilluns la presentació del manifest elaborat pels alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores del PSC del Camp de Tarragona per expressar el seu suport a la candidatura socialista a les eleccions d’aquest diumenge i a un Govern liderat per Pedro Sánchez. El manifest ha estat llegit per Diana Salvadó, regidora del PSC a Alforja i número 2 socialista al Congrés per Tarragona, i per Roc Muñoz, alcalde de la Canonja i candidat al Senat.

Per la seva banda, el cap de llista socialista per Tarragona, Joan Ruiz, ha emfatitzat el compromís dels socialistes de “derogar la reforma local que ha impulsat el Govern del PP, una reforma que retalla la capacitat dels Ajuntaments per prestar els serveis socials que tant necessita la ciutadania, especialment els col·lectius més colpejats per la crisi econòmica. Amb Govern socialista no hi haurà aquesta reforma local que el que realment pretén és privatitzar els serveis públics municipals.”

El candidat socialista ha alertat que “amb aquesta llei el que realment busca el PP és desplaçar serveis a l’empresa privada i recentralirzar-los a altres òrgans com les Diputacions provincials que no podrien absorbir el volum de treball derivat de les noves competències que haurien d’assumir.”

En la mateixa línia, el candidat socialista al Senat per Tarragona Josep Fèlix Ballesteros ha afirmat que malgrat que l’excusa del PP per impulsar aquest nou atac contra el municipalisme sigui l’estalvi de 8.000 milions d’euros de les arques públiques, “la veritat és que això no és cert. Els ajuntaments gestionem el 15% de la despesa pública però tan sols suposem el 4% del deute públic. A més si excloem els grans municipis de l’Estat aquest deute es redueix a la meitat. En realitat, els ajuntaments som part de la solució, no som el problema.”

En cas de tirar endavant aquesta propera legislatura la reforma que vol impulsar el PP els socialistes denuncien que això tindria un impacte duríssim a nivell de les comarques tarragonines ja que afectaria directament 180 municipis i entitats municipals descentralitzades que compten amb menys de 20.000 habitants, que es veurien buidades de competències.

En realitat estem parlant de tots els pobles i ciutats de la província tret de Tarragona, Reus, El Vendrell, Tortosa, Cambrils, Salou, Valls, Calafell, Vila-seca i Amposta. Tret d’aquestes ciutats la resta d’ajuntaments veurien com perdrien la gestió de serveis bàsics com l’enllumenat públic, la gestió de l’aigua potable, els serveis socials, la recollida de la brossa, etc. A tot això cal sumar-hi el deute, superior als 60 milions, que el Govern d’Artur Mas té amb els ajuntaments tarragonins.

“No permetrem que la dreta acabi amb la bona feina que fan als ajuntaments! Els socialistes som la garantia de què les pretensions privatitzadores del PP no acabin amb el municipalisme que tants bons resultats ha donat durant aquests darrers 35 anys”, ha reblat Joan Ruiz.


“Nosaltres assegurarem els recursos econòmics que els ajuntaments necessiten a fi i efecte de prestar serveis municipals de qualitat en educació, dependència, habitatge, lluita contra la pobresa, habitatge i formació ocupacional”, ha conclòs.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada