dimarts, 15 de desembre del 2015

EN DEFENSA DE TARRAGONA



Tinc una carta al meu davant que he rebut com a ciutadà. En ella Mariano Rajoy em demana el vot argumentant que, i transcric literalment, “mi gobierno ha recuperado las inversiones en Tarragona lo que ha permitido que más de 30.000 tarraconenses hayan encontrado un empleo.”

Vaig a la pàgina web del ministeri de Treball i constato que des del novembre de 2011, quan Rajoy és elegit president del Govern, al novembre de 2015, quan acaba la legislatura, la província de Tarragona ha perdut més de 3.000 cotitzants a la Seguretat Social. On són els milers de nous llocs de treball dels que presumeix Rajoy? Consulto també les edicions digitals dels mitjans de comunicació tarragonins. I què em trobo? Que les inversions de l’Estat a Tarragona han davallat en més d’un 30% mentre el PP i Rajoy han governat el país. En concret, hem passat de 511 milions d’euros d’inversió, amb Govern socialista, a tan sols 326 milions, amb Govern del PP. On són les inversions que Rajoy diu que “ha recuperado”? Però si el que afirma amb tanta vehemència queda desmentit per les mateixes dades oficials facilitades pel seu Govern!

Mentides, falta de respecte als tarragonins, burla al sentit comú de la gent que viu una altra realitat molt diferents a peu de carrer... Només per això Rajoy i el PP mereixen passar a l’oposició i reflexionar sobre aquest menyspreu permanent que han mostrat durant aquests darrers quatre anys.

Em dirigeixo a tots aquells tarragonins i tarragonines, que són la gran majoria, que no volem quatre anys més de retallades, ni de Rajoy (ja sigui sol o acompanyat del senyor Rivera). A tots vosaltres us dic que l’única manera de garantir el canvi real que tots desitgem és votar a la candidatura socialista diumenge vinent. Aquestes no són unes eleccions al Parlament, aquí només hi ha una disjuntiva clara i inequívoca: el dia 21 de desembre el president del Govern es dirà Pedro Sánchez o bé es dirà Mariano Rajoy, no hi ha terceres vies. Si el vot progressista es dispersa en opcions minoritàries que només pugnen per quedar quarts o cinquens (Podemos, IU, ERC, etc.) tornarem a tenir un Govern de PP o un Govern de PP-Ciutadans amb tot el que això comporta: més retallades socials, pitjors serveis i prestacions públiques, menys capacitat de diàleg i d’acord, etc. En les nostres mans i la nostra decisió està evitar-ho. Només el vot als socialistes és la garantia del canvi real que necessita el nostre país.

Us demano també la vostra confiança com a tarragonins i tarragonines. Les nostres comarques no es mereixen el menyspreu de veure com les inversions que necessitem cauen per sobre, fins i tot, de la mitjana nacional. Com es pot justificar, per exemple, que en aquests darrers pressupostos del PP a la província de Barcelona les inversions hagin pujat un 28% mentre a Tarragona baixaven un 17%? Per què som l’única província catalana on les inversions previstes per l’any vinent baixen enlloc de pujar? És que som menys ciutadans que la resta? Reaccionem a aquest atac contra la nostra dignitat! Si guanyem les eleccions els socialistes tornarem a pujar les inversions a més de 500 milions d’euros anuals per a Tarragona. No ens mereixem menys i no podem perdre ni un cèntim d’euro d’inversions de l’Estat a Tarragona.

En aquests propers quatre anys són molts els temes que ens afecten que estan en joc, començant pels mateixos Jocs Mediterranis de 2017 fins al Corredor, el desenvolupament dels nostres Port i aeroport, etc. Per a fer què? Per aconseguir més inversions i més generació d’activitat econòmica que permetin crear nous llocs de treball estables i ben remunerats a les comarques tarragonines. Aquí i ara hi ha 15.000 famílies de la demarcació que ja no tenen cap ingrés que els permeti viure amb un mínim de dignitat material. El nostre primer compromís és amb ells. En defensa de Tarragona i de tot el que representa us demano el vot pel Partit Socialista el 20-D.

Article de Joan Ruiz publicat al Diari de Tarragona


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada