dimecres, 2 de desembre del 2015

18 COMPROMISOS AMB LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA



1.- Recuperarem els DRETS SOCIALS que hem perdut aquests últims anys. Reactivant la Llei de Dependència paralitzada pel PP i CIU reduint les intolerables llistes d’espera que a les comarques tarragonines ja superen les 36.000 persones.

2.- Amb la SALUT no s’hi juga. Tornarem a tots els ciutadans i ciutadanes el Dret a la Sanitat Universal. Impulsarem, juntament amb el grup socialista al Parlament, un pla de xoc per reduir les 15.000 persones que estan en llista d’espera per poder operar-se a la regió sanitària de Tarragona. Liderarem un pacte amb els professionals, els ciutadans i els pacients per una adaptació del sistema sanitari sense retallades. Millorarem sense disminuir la qualitat del servei ni baixar els salaris dels treballadors del sector. Eliminarem el copagament sanitari.

3.- Triplicarem en quatre anys les inversions destinades a l’EDUCACIÓ pública. Tornarem a invertir en beques i ajudes per a adquisició de llibres i de material escolar. Derogarem la LOMCE (llei Whert) i defensarem el model educatiu català. Donarem suport a la FP, la Universitat, la recerca i la innovació. Implantarem, progressivament, l’educació obligatòria dels 0 als 18 anys  L’Educació ha de ser una de les eines per a què tothom tingui les mateixes oportunitats, per la cohesió social i la reactivació econòmica.

4.- Universitat, innovació i recerca. Arribarem al 2% del PIB en inversions destinades a l’educació superior. Les beques tornaran a ser un dret. Aconseguirem durant aquesta legislatura que el 30% dels universitaris i dels estudiants de formació professional tarragonins tinguin una beca o una ajuda a l’estudi.

5.- Derogarem la reforma laboral del PP, convertirem l’estatut dels treballadors en una carta de drets laborals i recuperarem la negociació col·lectiva.  Tornarem a pujar el salari mínim que el PP ha tingut congelat. Afavorirem el desenvolupament d’una economia al servei de les persones i no dels bancs. Estimularem la creació de llocs de treball de qualitat i ben remunerats i no abaratirem els acomiadaments.

6.- Eradicarem la pobresa i reduirem les desigualtats: Aprovarem un Ingrés Mínim Vital per a les 15.000 famílies tarragonines sense ingressos. Eradicarem la pobresa infantil i la pobresa energètica a les comarques tarragonines en aquests quatre anys.

7.- Garantirem el dret a l’habitatge. Reduirem l’estoc d’habitatges buits, eliminarem les clàusules hipotecàries abusives i recuperarem les ajudes al lloguer adreçades als joves que el PP ha eliminat perjudicant més de 8.000 joves de les nostres comarques.

8.- Endegarem un gran acord polític i social contra la violència de gènere. Recuperarem la protecció i el dret a decidir sobre la seva maternitat a les dones de 16 i 17 anys. Publicarem la llista de maltractadors amb sentència ferma.

9.- Derogarem la pujada de l’IVA cultural del Govern Rajoy. Rebaixarem la taxa del 21% al 10% de manera immediata.

10.- Recuperarem, tornant a fer que siguin transparents, els fons del Ministeri de Foment (conegut com a 1% cultural) per restaurar la muralla romana de Tarragona, el castell de Flix, la catedral de Tortosa, etc. I tornarem a impulsar el Consorci Tarraco per conservar el patrimoni romà.

11.- Energia. Establirem l’objectiu del 33% d’energies renovables per al 2020 per anar preveient la substitució de les nuclears al final de la seva vida útil. El Govern socialista planificarà plans d’activació econòmica de les comarques amb centrals nuclears.

12.- Tornarem a invertir a les comarques tarragonines. Amb el PP les inversions de l’Estat a Tarragona han davallat un 36%. Hem perdut de mitjana 186 milions d’euros anuals. Els socialistes tornarem a invertir a les comarques tarragonines, com a mínim, d’acord amb el que ens mereixem pel pes de la nostra població.

13.- Per un territori de progrés i de futur: INFRAESTRUCTURES

- Ferrocarril: Finalitzarem la construcció del Corredor Mediterrani fins a la frontera connectant el port de Tarragona i assegurant la seva connexió amb França. Tirarem endavant la proposta de connectar el Camp de Tarragona amb el cinturó de Barcelona i amb la frontera aprofitant la instal·lació del tercer fil. Gestionarem el projecte informatiu de la connexió entre Reus i Roda de Berà. Millorarem la xarxa de rodalies del ferrocarril. Farem l’estació de mercaderies de l’Aldea.

- Carreteres : Continuarem fent nous trams de l’autovia A7 per substituir la CN-340 tant a les Terres de l’Ebre com al Baix Penedès. Convertirem els trams alliberats de la 340 en vies de connexió entre poblacions properes. Acabarem l’autovia A27 fins a Montblanc.

14.- Diversificarem el nostre sector turístic, la seva oferta i l’augmentarem: amb enoturisme, turisme cultural i esportiu, Jocs Mediterranis i ampliació del CRT de Vila-seca i Salou amb nova oferta de congressos i de lleure. Tornarem a invertir al nostre litoral per recuperar espais naturals i les platges

15.- Introduirem, progressivament, la nostra indústria química en el camp de la sostenibilitat: aigua, residus i energia renovable.

16.- Donarem suport a l’agroalimentació, al seu desenvolupament des del Parc Tecnològic de Reus i el centre d’investigació IRTA a Constantí i Sant Carles de la Ràpita, amb ajudes específiques als productes ecològics qualificats.

17.- Invertirem 9 milions d’euros per a la millora de les infraestructures i equipaments esportius necessaris per al projecte dels Jocs Mediterranis de Tarragona 2017 d’acord amb el pla director acordat pel comitè olímpic internacional.


18.- Lluitarem contra l’evasió fiscal que cada any evadeix 1.500 milions d’euros de les comarques tarragonines. No farem cap amnistia fiscal com la impulsada pel PP per afavorir als grans defraudadors. Reforçarem les inspeccions i perseguirem als delinqüents fiscals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada