dimecres, 16 de desembre del 2015

PER ELIMINAR DEPENDÈNCIES



En un temps en què a Catalunya no es parla d’independència de les persones, sóc dels qui pensa que en unes eleccions com les que tenim al davant s’ha de tractar de com plantegem el present i el futur de les dependències de les persones concretes, de cadascuna de les que viuen a Catalunya.

El context internacional de la globalització de l’economia, del terrorisme, de les agressions al Planeta ha incrementat les dependències dels ciutadans del nostre país. Així, tots som més dependents i tenim més risc per a les nostres vides per causa d’aquests factors. Llegir un dia i un altre que es deslocalitzen empreses i s’eliminen centenars de llocs de treball o que simplement se’n van a un altre país per no pagar impostos és una altra dependència que genera incertesa i desesperança.

 Aquestes amenaces i noves dependències globals se sumen a altres que els governs de la dreta espanyola de Rajoy i catalana d’Artur Mas primer amb Alícia Sánchez Camacho i desprès amb Oriol Junqueras en són molt responsables aquests darrers anys: la dependència de la pobresa de milers de catalans i catalanes, la de les persones que tenen feina però depenen d’un contracte precari laboral, la dels joves que no es poden emancipar, la de la salut dels malalts que depenen d’una llista d’espera, la dels nois que depenen d’uns recursos insuficients dels pares per poder pagar les noves taxes de la FP, la de l’habitatge, la dependència d’infants i  grans i de les persones que pateixen algun tipus de dificultat i de discriminació, la dependència d’uns preus insuportables d’energia i aigua o la del  deteriorament mediambiental que afecta la nostra salut individual i la del Planeta en el seu conjunt. Estem parlant de retrocessos vergonyants en drets bàsics i llibertats.

Moltes, massa dependències que a qui té un mínim de sensibilitat l’impacten i el commouen. Però d’aquestes dependències no en vol sentir parlar la dreta que han trobat en Catalunya un motiu perfecte per tapar la seva insensibilitat amb problemes de les persones que viuen a la nació catalana . A no ser que pensin que  aquesta només la constitueixen muntanyes i rius i no les persones.

Necessitem un canvi, en profunditat, real, que capgiri la lògica de pensar només en els números de la macroeconomia, en allò que  demanen les grans corporacions financeres i els monopolis i oligopolis. Els ciutadans i les ciutadanes i les seves dependències han d’anar en primer lloc de les preocupacions dels governs, dels seus plans d’actuació, de les seves polítiques, dels seus pressupostos, de les seves relacions.
Els socialistes hem comès errors, com en tota obra humana se’n cometen. Però tothom sap que els avenços en drets i serveix bàsics, la reducció de les dependències, s’han assolit quan hem governat els socialistes.

Això és el que pretenem fer i per això us demanem el vot.

Article d'Ana Ordoñez, alcaldessa de Banyeres del Penedès 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada