dijous, 17 de desembre del 2015

PER QUÈ VOTAR SOCIALISTA EL 20-D?



En les últimes setmanes hem sentit missatges dels diferents partits polítics donant arguments de per què votar a l’un o l’altre. Els candidats i candidates del PSC també ho han fet abastament.

Sense voluntat de repetir allò que ja s’ha dit, i contribuir a la saturació política que venen patint els ciutadans i ciutadanes  els últims mesos, voldria donar tres raons per les que votar socialista.

Ho faig des d’una òptica personal, en tres aspectes que em toquen d’aprop, i pels que crec que és important anar a votar el proper diumenge, i fer-ho per una opció que garanteixi, de debò, un canvi al govern de l’Estat.

En primer lloc, pels municipis:  pels pobles i ciutats. Com a Regidora a l’Ajuntament de Valls crec que la llei que ha aprovat el PP de suposada racionalització de l’administració, la LARSAL, és un atac frontal a l’autonomia municipal. Aquesta llei buida de competències a molts municipis, de competències importantíssimes per la ciutadania, com els serveis socials. Aquestes  matèries diu la llei que les hauran de prestar les Diputacions, i si aquestes no poden fer-ho  podran externalitzar els serveis a un privat. I aquí trobem la mare dels ous, no és que vulguin fer més racional l’administració, no és que vulguin estalviar més diners, és que volen donar beneficiar als seus amics. Així actua la dreta, l’espanyola, però també la catalana.
Els socialistes ens hem oposat i ens oposem a aquest llei, perquè entenem que des d’on millor es presten serveis a la ciutadania és des dels municipis.

Per tant, un canvi en el govern de l’Estat, un canvi socialista, portarà a eliminar una llei que és profundament injusta amb els pobles i ciutats de Catalunya i de la resta d’Espanya.

La segona raó és la situació que viu Catalunya.

Com a Diputada puc dir que des de les eleccions del 27 S el Parlament està paralitzat. No hi ha activitat legislativa, no es fan lleis, que és la funció principal d’un Parlament. Però el més greu és que tampoc podem exercir el control sobre el Govern perquè el Govern està en funcions, i poca cosa pot i vol fer.

Els socialistes hem demanant un Ple per la situació d’emergència social que s’està produint, perquè hi ha milers de persones a Catalunya en la pobresa, però des de Junts Pel sí i la CUP se’ns diu que ara això no toca. Sembla que la seva prioritat no és aquesta.

Però d’aquesta situació esperpèntica que estem vivint a Catalunya, amb paràlisi de les seves institucions, amb un President que ha posat a subhasta el seu càrrec, i la mateixa  Generalitat, hi ha dos responsables: per un costat el mateix Mas i per l’altre el Sr. Rajoy. Cada vegada que el Sr. Rajoy i el seu govern han obert la boca, ha crescut la voluntat independentista.

Per tant, l’Estat espanyol necessita un canvi de govern, però Catalunya dins d’aquest Estat encara el necessita molt més. Perquè només amb un canvi al Govern Central podrem desencallar la situació a Catalunya.

Els socialistes proposem un canvi importantíssim. Proposem una reforma de la Constitució Espanyola, una Constitució que ens ha fet un bon servei durant anys, però que ha arribat el moment de canviar-la perquè tots i totes ens hi sentim reflectits. Necessitem diàleg, negociació i pacte, i això, sense un govern socialista a  Madrid no es podrà produir.

I la tercera raó, que m’afecta directament i per la que crec que s’ha de votar socialista, és perquè sóc dona.
Perquè sóc dona i he vist com el govern del PP aprovava una reforma laboral que ha fet més gran l’escletxa salarial entre dones i homes. Perquè com a dona he vist com el govern del PP privava a les dones de poder decidir si són mares o no i perquè com a dona he vist com el govern del PP retallava de manera brutal els recursos destinats a la violència de gènere.

Perquè com a dona i com a socialista, vull un pacte d’Estat contra aquesta xacra que ens està matant, perquè com a dona i com a socialista vull més recursos per les dones que han patit violència de gènere, però sobretot vull més recursos perquè no es torni a produir.

Perquè com a dona crec que només un govern socialista podrà impulsar les polítiques d’igualtat que necessitem. Perquè, de fet, aquest país, quan més ha avançat en drets i llibertats ha estat amb governs socialistes.


Per aquestes raons, que he volgut transmetre des d’una òptica personal, i per moltes i moltes més hem de votar el diumenge per canvi, per un canvi possible que només pot venir de la mà dels socialistes i de Pedro Sánchez.

Article de Rosa Maria Ibarra publicat al setmanari El Vallenc 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada