dimecres, 16 de desembre del 2015

JOAN RUIZ: “AMB GOVERN SOCIALISTA NO HI HAURÀ NI PERDÓ NI AMNISTIA FISCAL PER ALS GRANS DELINQÜENTS ECONÒMICS”



“Seré breu però claríssim: si els socialistes guanyem diumenge les eleccions no hi haurà ni perdó ni més amnisties fiscals als grans delinqüents econòmics. El que hi haurà serà més inspeccions, sentències i presó per als evasors fiscals que s’atreveixin a robar als ciutadans defraudant impostos”, així de contundent s’ha mostrat Joan Ruiz, cap de llista del PSC per Tarragona a les eleccions del 20-D.

El candidat socialista ha estat especialment rotund a l’hora d’afirmar que “el Govern presidit per Pedro Sánchez acabarà amb els privilegis i les opacitats existents actualment en els mercats. Els ciutadans estan farts, i amb raó, de veure com s’enriqueixen uns pocs, els de sempre, mentre els seus fills han de fer les maletes per marxar a l’estranger a guanyar-se la vida.”

En aquest sentit Joan Ruiz ha recordat que segons estimacions del mateix grup socialista a les Corts l’evasió fiscal a la província de Tarragona se situa en uns 1.500 milions d’euros anuals, a Catalunya en 16.000 milions d’euros i al conjunt d’Espanya en 44.000 milions d’euros. Es calcula que els treballadors tarragonins han de pagar, de mitjana, 926 euros anuals més de sobrecàrrega en impostos per cobrir la pèrdua que suposa aquesta descomunal evasió fiscal a càrrec, sobretot, de les grans fortunes i les grans corporacions empresarials.  

“Si aquests diners tributessin al nostre país no seria necessari dur a terme aquestes brutals retallades en serveis i prestacions socials. Per exemple, es podria cobrir el 90% de la factura sanitària nacional. Per als socialistes la lluita contra aquestes xarxes d’evasió fiscal serà un objectiu prioritari aquesta propera legislatura.”

Entre el paquet de mesures que impulsarà l’executiu socialista Joan Ruiz ha destacat el compromís d’exigir a les entitats financeres que operen al país que notifiquin a les autoritats als clients que tinguin comptes bancaris a paradisos fiscals i que, en cas que aquestes entitats no col·laborin, siguin sancionades econòmicament.

En la mateixa línia, “modificarem la figura del delicte fiscal per a fer-la més efectiva a fi i efecte que tots els delictes fiscals siguin considerats com a delictes greus amb condemnes a presó d’entre 2 a 6 anys.”

També s’incrementaran les plantilles de treballadors públics de l’Agència Tributària destinats a la lluita contra el frau fiscal dels grans delinqüents econòmics. Així mateix, es crearan jutjats especialitzats en delictes econòmics, frau fiscal i frau a la Seguretat Social amb els mitjans adequats.   


“El que mai més ens podem tornar a permetre com a societat és el que ha fet el PP aquesta legislatura en plena crisi econòmica: impulsar una amnistia fiscal que ha permès als defraudadors pagar tan sols un 10% per blanquejar els diners evadits del país, sense interessos, sense recàrrecs, sense sancions ni imputacions penals. Això al mateix temps que s’impulsava el copagament farmacèutic i sanitari o es laminaven les ajudes als dependents. Un autèntic escàndol! Si volem evitar més infàmies com aquesta cal votar socialista aquest diumenge a les urnes”, ha afirmat Joan Ruiz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada