dilluns, 30 de novembre del 2015

JOAN RUIZ: “MÉS DE 8.000 JOVES TARRAGONINS S’HAN QUEDAT SENSE LES AJUDES DE LA RENDA BÀSICA D’EMANCIPACIÓ PER DECISIÓ DEL GOVERN DEL PP”



“Una de les primeres decisions del Govern del PP un cop va arribar al Govern va ser suprimir la Renda Bàsica d’Emancipació, l’ajuda directe de 210 euros mensuals destinada als joves a fi i efecte que poguessin pagar el lloguer d’un habitatge, una prestació impulsada pel Govern socialista. Resultat? 8.034 joves de les comarques tarragonines (dels quals uns 1.800 a Tarragona i uns 1.200 a Reus) s’han quedat sense aquesta ajuda efectiva durant aquesta legislatura i molts han hagut de tornar a casa dels seus pares.”

Així ho ha denunciat el cap de llista socialista al Congrés per Tarragona, Joan Ruiz, que ha acusat al PP de “colpejar un col·lectiu, el dels joves, que també ha hagut de fer front a un atur superlatiu i a l’augment desproporcionat de les taxes i matrícules universitàries i de Formació Professional.”

Segons ha destacat el candidat tarragoní aquesta ajuda de 210 euros mensuals suposava per als joves, de mitjana, l’equivalent al 42% del preu de lloguer del seu pis. “A més, cal recordar que malgrat que va ser el primer que van fer un cop instal·lats al poder durant tota la campanya electoral Rajoy i el PP van negar per activar i per passiva que volguessin acabar amb les ajudes al lloguer adreçades als joves i que volguessin apujar impostos. I què van fer menys d’un mes després de guanyar les eleccions? Suprimir les ajudes als joves i apujar els impostos.”  

En aquest sentit, Joan Ruiz ha alertat que “quatre anys més d’un Govern de PP o de PP-Ciutadans ja sabem a on ens portaria, a la reiteració de la recepta de retallar, retallar i retallar drets i prestacions socials amb el resultat de més desigualtats i d’un nou increment de la pobresa. No ens podem permetre continuar en aquest camí sense sortida que tira per terra el que tants anys ens ha costat de construir entre tots...”

Joan Ruiz ha emplaçat als tarragonins, i molt especialment als joves, “a què no “passin” d’anar a votar i que es mobilitzin a les urnes per fer possible el canvi real que tan sols els socialistes som capaços de garantir.”


Un dels elements fonamental del canvi és garantir l’accés a l’habitatge com un dret social. En aquest àmbit el Govern socialista eliminarà les clàusules hipotecàries abusives, fomentarà el lloguer social, ajudarà a les famílies desnonades i impulsarà el lloguer d’habitatges als joves menors de 30 anys aprovant la deducció per part de l’arrendador del 50% de les rendes derivades del lloguer d’habitatges als joves i la desgravació per part d’aquests de l’import.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada