dimarts, 24 de novembre del 2015

JOAN RUIZ: “EL GOVERN SOCIALISTA LLUITARÀ CONTRA L’EVASIÓ FISCAL ANUAL DE 1.500 MILIONS D’EUROS QUE ES FURTEN DE TARRAGONA”



“Amb un Govern socialista no hi haurà perdó, ni amnisties als delinqüents fiscals. Hi haurà més inspeccions, sentències i presó per als insolidaris que s’atreveixin a robar als ciutadans d’aquest país defraudant impostos i posant els seus milions als paradisos fiscals”, així de contundent s’ha mostrat Joan Ruiz, diputat socialista al Congrés per Tarragona.

Segons ha revelat el diputat tarragoní, d’acord amb les estimacions del grup socialista al Congrés, “pel cap baix cada any s’evadeixen uns 1.500 milions d’euros de la província de Tarragona, uns 16.000 milions de Catalunya i uns 44.000 milions del conjunt d’Espanya.”

“Per fer-nos una idea del que suposa això tan sols cal recordar que la recaptació d’aquests ingressos generats al país permetria cobrir el 90% de la factura sanitària. O un altre exemple, cada any aquests 1.500 milions d’evaporen de la recaptació tarragonina al mateix temps que les inversions del Govern del PP a la província durant aquests darrers quatre anys han estat, de mitjana, només 325 milions d’euros anuals.”  

Joan Ruiz ha explicat que aquest volum descomunal d’evasió fiscal en gran mesura és responsabilitat de grans corporacions empresarials i de milionaris i grans fortunes. “Doncs bé, aquesta evasió fiscal implica que els qui sí paguen impostos han de pagar més per poder mantenir els serveis públics. Aquí a Tarragona, segons els nostres càlculs, això suposa una sobrecàrrega de 926 euros més a l’any per al comú dels ciutadans.”

El diputat socialista ha advertit que segons dades del sindicat de tècnics del ministeri d’hisenda el 88% d’aquesta evasió fiscal queda impune, en part, perquè es posa l’accent en perseguir les irregularitats de les declaracions dels treballadors, petits empresaris i autònoms i no a combatre amb eficàcia l’evasió fiscal de les grans fortunes i corporacions empresarials.

“I què ha fet el Govern del PP per lluitar contra aquesta realitat escandalosa? Doncs impulsar una amnistia fiscal que ha permès als defraudadors pagar tan sols un 10% per blanquejar els diners evadits del país, sense interessos, sense recàrrecs, sancions ni imputacions penals. Això al mateix temps que s’impulsava el copagament farmacèutic i sanitari o es laminaven les ajudes als dependents. Una vergonya!”


“No es pot entendre com és possible que el Govern del PP hagi fet perdre poder adquisitiu als pensionistes, hagi apujat desproporcionadament les taxes universitàries i de formació professional, hagi fet pagar el transport sanitari als malalts de diàlisi -per posar només uns exemples- al mateix temps que ha impulsat aquestes normes que han premiat als defraudadors de milions d’euros a l’hisenda pública per culpa dels quals s’han hagut d’executar les retallades que tan mal han fet a peu de carrer”, ha emfatitzat el diputat socialista.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada