dijous, 26 de novembre del 2015

LES MALES PASSADES DE LA MENT...



“Nunca sabes cuándo la mente te puede jugar una mala pasada.” Aquesta és la frase estrella de la precampanya electoral del PP acompanyada d’altres reflexions pretesament originals i transgressores. Quan vaig llegir les notícies que informaven del contingut de la campanya de Rajoy immediatament vaig pensar que la desesperació s’havia apoderat del comitè electoral del PP. Molt malament deuen anar les coses si es presenten continguts que el mateix cap de campanya popular és incapaç d’explicar als periodistes...

Què volen dir amb aquesta singular afirmació? Pensen potser en la diputada del PP Andrea Fabra quan, en plena sessió parlamentària, va cridar “que se jodan!” just després que Rajoy anunciés retallades a les prestacions que rebien els aturats? No ho crec perquè, en tot cas, la diputada verbalitzava l’opinió majoritària de la bancada popular atenent a les milionàries retallades i la pèrdua d’un 30% en la cobertura real dels aturats que s’ha registrat durant aquesta legislatura.

O potser es refereixen a les afirmacions de la secretaria d’immigració del Govern del PP que va atribuir la marxa massiva de desenes de milers de joves del país a l’estranger al caràcter “aventurero propio de la juventud”? Va jugar la ment una mala passada a aquesta dirigent del PP? No va tenir temps de pensar que potser, i subratllo el potser, amb un atur juvenil superior al 50% i amb les taxes i matrícules universitàries i de formació professional disparades per decisió del Govern del PP aquest migració massiva de joves cap a altres països a la recerca d’una oportunitat es veuria enormement estimulada?  

O bé els estrategs de la campanya de Rajoy recorden l’estupefacció que al comú dels mortals van provocar les patètiques explicacions de la secretaria general del PP intentant justificar els pagaments del partit al senyor Bàrcenas quan parlava de “una simulación de despido en diferido”? O es tractava d’un homenatge encobert a Cantinflas? 

Deixo de banda aquestes reminiscències a Heidegger quan parlava de la filosofia del desconcert que tenen les darreres ocurrències del PP i passo a centrar-me en el canvi real al servei de la majoria que representem els socialistes. Nosaltres volem acabar amb els privilegis dels poderosos i amb les opacitats dels mercats financers que han gaudit de carta blanca durant aquests darrers quatre anys. Volem un país on no es comptin els milionaris sinó que sigui un referent a Europa per haver acabat amb la pobresa i eliminat vergonyes col·lectives com la malnutrició infantil.

Ho farem! Amb menys retòrica i compromisos clars: Primer, derogarem la reforma laboral del PP i convertirem l’Estatut dels Treballadors en una Carta de Drets Laborals real. Segon, triplicarem en quatre anys la inversió pública en educació per evitar que les desigualtats neixin ja en el procés educatiu com ha aconseguit el PP amb tanta retallada. Tercer, aprovarem un Ingrés Mínim Vital per a les 15.000 famílies de les comarques tarragonines (700.000 al conjunt d’Espanya) que tenen a tots els seus membres a l’atur i ja no cobren cap prestació. Aquests ciutadans tenen dret a viure amb dignitat material i nosaltres ho garantirem. Quart, eradicarem en quatre anys la pobresa infantil, la més injusta i la més cruel perquè les víctimes ni tenen la culpa de res ni es poden defendre.


Aquestes eleccions no van de canviar un president, ni canviar uns diputats per uns altres, els assessors, etc. El 20 de desembre decidirem amb el nostre vot si continuem per la via de les retallades, les mentides i la falta antològica de capacitat de diàleg demostrada per Rajoy i el PP o bé decidim pel canvi seré però segur que representem els socialistes amb un president com Pedro Sànchez per evitar que mai més ningú hagi de marxar del país en contra de la seva voluntat. Aquesta és la disjuntiva on ens trobem. Nosaltres volem un canvi de veritat perquè necessitem canviar per millorar. El pitjor que ens podria passar és que fruït d’una “mala passada de la ment” ens trobéssim el dia 21 amb quatre anys més de Rajoy ja sigui votant directament al PP o a les opcions que després sumarien els seus vots per investir-lo president com Ciutadans.  

Article de Joan Ruiz publicat al diari Més Tarragona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada