dimarts, 17 de novembre del 2015

JOAN RUIZ: “ELS SOCIALISTES DEROGAREM LA REFORMA LABORAL DEL PP”



“El febrer de 2012 el Govern del PP, amb el suport de CiU, va tirar endavant una reforma laboral que, segons se’ns va dir, serviria per generar nous llocs de treball. Doncs bé, quasi quatre anys després no ha estat així. A la província de Tarragona, com al conjunt del país, tan sols hem obtingut com a resultat la destrucció de llocs de treball de qualitat i ben pagats, la disminució dels contractes indefinits i el creixement exponencial dels contractes temporals i en precari”, així ho ha afirmat Joan Ruiz a l’hora de valorar avui els efectes d’aquesta reforma laboral a les comarques tarragonines.  

El diputat socialista ha assegurat que el suport de CiU a la reforma laboral del PP “era innecessari ja que el PP tenia majoria absoluta. Tot i així CiU no va perdre l’oportunitat de facilitar l’acomiadament, precaritzar salaris i afeblir els drets dels treballadors en la línia del que han fet els Governs de la dreta a tot Europa.”

Joan Ruiz ha assenyalat que el creixement de l’atur s’ha frenat també, en part, perquè molts aturats de llarga durada han llançat la tovallola i ja no busquen feina, perquè molts joves han hagut de marxar del país a la recerca de treball i perquè molts immigrants han tornat als seus països d’origen. “Aquesta és la realitat que el PP obvia en el seu discurs del triomfalisme econòmic.”

“Tampoc és cert que hagi crescut significativament el nombre de cotitzants a la Seguretat Social. En aquests moments, a Tarragona, tenim al voltant de 286.000 cotitzants, pràcticament el mateix que teníem a l’inici de la legislatura.”

Segons el diputat socialista, el que si que ha aconseguit la reforma laboral del PP i CiU ha estat afeblir la capacitat de negociació dels sindicats i, per tant, dels treballadors. “En aquests quatre anys, de mitjana, els convenis col·lectius a la demarcació han passat de cobrir 89.820 treballadors tarragonins a tan sols 66.499 treballadors.”

Durant aquest període, de mitjana, també s’han impulsat més de 640 expedients de regulació d’ocupació anuals a la província de Tarragona. “En un sol any això ha afectat 5.517 treballadors, dels quals 948 han estat acomiadats, 2.980 han patit una suspensió del contracte i 1.589 han tingut una reducció de la seva jornada laboral, segons dades oficials del mateix Govern.”

Un dels efectes més devastadors de la reforma laboral ha estat la reducció superior als 30 punts del nombre d’aturats i aturades tarragonins que reben alguna mena de subsidi o protecció per evitar quedar-se sense ingressos. D’altra banda els salaris reals han caigut un 12%, i això sense tenir en compte els increments de l’IPC.

“Tot plegat ha elevat fins a 15.000 el nombre de famílies de les comarques tarragonines que tenen a tots els seus membres a l’atur i que ja no cobren cap subsidi o prestació per desocupació.”

Joan Ruiz ha emfatitzat el compromís dels socialistes de derogar la reforma laboral de PP-CiU i a presentar, amb caràcter immediat, un pla d’emergència contra la desocupació i de protecció de les persones aturades sense ingressos.


“Tan sols a persones desconnectades de la realitat com el mateix Mariano Rajoy se’ls pot acudir dir que “la reforma laboral está funcionando muy bien.” Igual que el senyor Alejandro Fernández que durant la campanya electoral de 2011 va afirmar que “els drets dels treballadors es danyen quan estan a l’atur i sense subsidi.” Tenia raó, per tant, l’emplacem a què ens expliqui com es pot dir que la reforma laboral que han impulsat funciona tan bé quan la cobertura per desocupació ha crescut 30 punts a Tarragona”, ha conclòs el diputat socialista.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada