dimarts, 28 de març del 2017

VUIT ESMENES DEL PSC QUE BENEFICIAVEN LA CIUTAT DE TARRAGONA CAUEN DELS PRESSUPOSTOS DE LA GENERALITAT PEL VOT CONJUNT DE JUNTS PEL SÍ I CIUTADANS



“Un cop acabat el tràmit parlamentari dels pressupostos els socialistes volem denunciar que la suma dels vots dels diputats de Junts pel Sí (l’antiga CDC i ERC) i de Ciutadans han impedit que vuit esmenes del PSC que beneficiaven directament la ciutat de Tarragona hagin caigut dels pressupostos de la Generalitat per enguany. Tarragona, un cop més, ha tornat a ser perjudicada per decisions que es prenen sense tenir en compte els nostres interessos”, ha denunciat el diputat socialista Carles Castillo.

En aquest sentit cal recordar que un error en el sentit del vot dels diputats de Ciutadans ha impedit que centenars d’esmenes territorials que havien estat aprovades en comissió hagin estat aprovades a la votació final al Parlament.

“Estem davant d’un error greu que, a banda de donar una gran alegria als diputats de Junts pel Sí, ha suposat que els tarragonins i tarragonines haguem perdut unes inversions que s’haurien d’haver incorporat als pressupostos si els diputats de Ciutadans no s’haguessin equivocat. Demanem, amb humilitat, que errors tan greus no es tornin a produir”, ha reblat Castillo.

En concret, han estat finalment rebutjades les esmenes socialistes que demanaven la creació d’una unitat hospitalària de seguiment i abordatge dels malalts d’esclerosi lateral amiotròfica a Tarragona, un paquet d’esmenes relatives a l’anella verda de la ciutat que instaven al Govern a executar el corredor biològic de la desembocadura del riu Gaià i tot l’entorn fluvial del riu Francolí, començar el projecte del nou trenCamp de la línia Costa Daurada, millorar la freqüència de la línia de bus que connecta Tarragona amb el Vendrell i garantir els recursos suficients per a la cobertura total de les places de la residència pública de la Mercè.

“La veritat és que plou sobre mullat perquè si tot això ja és trist se suma a la desinversió amb què el Govern de CDC-ERC amb el suport de la CUP ha castigat a Tarragona. Parlem d’una caiguda absolutament brutal de les inversions a Tarragona d’un 73% en relació al 2010, darrer any de Govern d’esquerres a Catalunya. Un 73% menys! Realment injustificable.”


“Seguim sense que se’ns respongui a una pregunta molt senzilla: Per què si al Camp de Tarragona som el 10% de la població del conjunt del país i el 10% del PIB nacional tan sols rebem el 5% de les inversions territorials de la Generalitat? Per què senyors de CDC, ERC i la CUP? Per què aquest menyspreu? Els socialistes continuarem treballant al Parlament per corregir aquesta injustícia i continuarem preguntant fins a l’extenuació per tal que el Govern i els seus socis parlamentaris ens expliquin com es justifica destinar un volum inversor tan baix a un territori català com és Tarragona. Com a mínim, dic jo, ens mereixerem una resposta”, ha conclòs el diputat tarragoní. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada