dilluns, 6 de març del 2017

EL PSC DE TARRAGONA DEMANA A LA GENERALITAT QUE COMPLEIXI AMB LA REBAIXA DE TAXES DEMANADA PEL PARLAMENT



Després de la jornada viscuda fa uns dies a les aules d’estudiants a Catalunya, l’agrupació de PSC a Tarragona vol mostrar el seu suport i solidaritat amb les reivindicacions dels i les estudiants. Tornem a reclamar, un cop més, que el govern de la Generalitat de Catalunya, format pel PDECAT (antiga Convergència) i ERC, atengui el mandat democràtic per rebaixar un 30% els preus universitaris. Els hi volem recordar que el Grup Parlamentari Socialista al Parlament de Catalunya, a proposta de la Joventut Socialista de Catalunya, va presentar una esmena als pressupostos que va ser aprovada.

La rebaixa dels preus universitaris és imprescindible per tornar a un model nítidament públic, equitatiu i socialment just. Aquesta rebaixa, juntament amb l’augment del finançament de les Universitats Públiques i la millora del sistema de beques, són imprescindibles per acabar amb l’accés restringit als estudis universitaris, que ara passa per allò que les famílies tenen al compte corrent. Els i les socialistes lluitem per aconseguir una societat moderna, justa i eficient, on es pugui aprofitar el talent de totes les persones, i no només d’aquells que es poden permetre pagar una matrícula universitària.


El PSC no ha deixat de lluitar per aconseguir un ampli consens dintre de la comunitat educativa a aquestes reivindicacions, com demostra la reunió que van mantenir els nostres diputats Pol Gibert i Alicia Romero amb els representants del Consell de l’Estudiant de les Universitats Catalanes (CEUCAT) i de l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC). D’aquesta manera s’ha aconseguit que les demandes hagin aconseguit un ampli suport des dels diversos equips rectorals fins als estudiants. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada