dimarts, 28 de març del 2017

L’ERROR



Tothom és pot equivocar, cert. Un error el pot tenir tothom, obvi. Però hi ha errors i errors i el que ha comès aquesta setmana el grup de Ciutadans al Parlament és un error gravíssim que ha comportat que més de vint esmenes socialistes amb inversions concretes per a les comarques tarragonines hagin caigut del pressupost de la Generalitat.

Resumim: Els socialistes havíem presentat centenars d’esmenes als pressupostos per corregir les omissions que el Govern de Junts pel Sí i els seus socis parlamentaris, incomprensiblement, s’havien deixat al calaix de l’oblit. Aquestes esmenes van ser aprovades per tots els grups, tret de Junts pel Sí que va votar en contra, en comissió. Doncs bé, de manera incomprensible els diputats de Ciutadans van sumar els seus vots als diputats de l’antiga Convergència i d’ERC en la votació definitiva al Parlament per rebutjar les nostres esmenes.

Resultat? Centenars d’inversions territorials amb partides econòmiques concretes per a projectes a pobles, ciutats, actuacions i inversions socials  que s’haurien d’haver incorporat als pressupostos han quedat mutilades. Gran alegria a les files de Junts pel Sí (irònicament gràcies al grup de Ciutadans).

Què vol dir això? Que la incompetència dels diputats de Ciutadans suposarà, per exemple, que no es creï una nova unitat hospitalària a Tarragona per atendre les persones amb esclerosi, que no es paguin les expropiacions als afectats de la carretera C-242 a les Borges del Camp, que no es financi el Parc Natural de la Serra de Prades, que no es procedeixi a la remodelació de l’estació d’autobusos de Reus, que no s’inverteixi en l’anella verda de Tarragona, que no comencin els treballs del trencamp de la línia de la Costa Daurada, que no es millori la freqüència de la línia de bus que connecta El Vendrell amb Tarragona, que no s’actuï per millorar el paisatge agrícola del Priorat, que no es cobreixin les places públiques de residències per a la gent gran com la de la Mercè de Tarragona o la de Roda de Barà o que no es pugui impulsar un pla de xoc al Baix Penedès per combatre l’augment de l’atur i del fracàs escolar. I són només uns exemples d’un llistat d’actuacions més ampli i més ambiciós.

Diuen els diputats de Ciutadans, començant per la seva portaveu, que tot es fruït d’un error humà i que no tornarà a passar. No volem jutjar la sinceritat de les seves paraules, el que si que volem, amb humilitat, és demanar a tothom que errors clamorosos com aquests no es tornin a produir per estalviar més problemes als habitants de les comarques tarragonines (que ja han de veure com els pressupostos elaborats des de Barcelona i Madrid passen de llarg, un cop més, de Tarragona i les seves necessitats).

Fins ara sabíem que els grups de l’antiga Convergència, ERC i la CUP aprovarien uns pressupostos lesius per Tarragona i la seva gent ja que només contemplen una inversió territorial del 5% per a les comarques tarragonines quan representem el 10% de la població del país i el 10% del seu PIB. Mai se’ns ha donat cap explicació del perquè d’aquest menyspreu intolerable malgrat que ho hem preguntat reiteradament al Parlament. Ara constatem que també hem de vetllar perquè un altre grup no s’equivoqui (intencionadament o no) i sàpiga realment què és el que està votant. No importa. Seguirem treballant i vetllant per exigir el nivell d’inversions que es mereixen els habitants de les comarques tarragonines. Per convicció. Per fer justícia. Per la dignitat dels nostres convilatans.


Per cert, fa mesos vàrem proposar a tots els grups que ens comprometéssim conjuntament, com a condició sine qua non, a aprovar uns pressupostos que incorporessin un volum inversor a casa nostra, com a mínim, equivalent al nostre volum de població i de generació d’activitat econòmica en el conjunt nacional. És a dir, el mínim del mínim que es pot exigir. Algú sap que cap dels grups que es barallen cada dia pels colors de la bandera hagi contestat? Nosaltres tampoc...    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada