divendres, 20 de febrer del 2015

VALLS: CANVIAR PER MILLORAR



No he cregut mai en la política com una mena de pim-pam-pum on tot s’hi val a l’hora d’atiar la demagògia. Per tant, no tinc cap problema a l’hora d’afirmar que l’actual equip de Govern de Valls, malgrat l’evident manca d’idees que ha demostrat, ha fet algunes coses bé en aquests darrers quatre anys. Per sentit de la responsabilitat els socialistes hem donat suport a projectes clau com el POUM, o el Museu Casteller, que de fet, ja venien de l’anterior mandat.

Ara bé, un cop dit això, crec que és evident per a tothom que podem fer més i  ho podem fer millor per Valls i la seva gent. Com? Impulsant tot allò que suposi desenvolupar els serveis municipals d’atenció a les persones. Aquesta és i serà la prioritat número u dels socialistes a Valls. I no parlem de declaracions d’intencions, els nostres compromisos venen avalats per la nostra acció política quan vàrem tenir la responsabilitat de governar la ciutat: parlem de Casa Caritat i del que va suposar per als vallencs i vallenques a l’hora de potenciar la formació i ocupació a la ciutat, parlem de serveis, prestacions i polítiques socials...  

Cal donar un nou impuls a aquest compromís amb els vallencs i vallenques perquè ara, amb la crisi i l’augment de l’atur i de les desigualtats socials, això té més vigència que mai. Malgrat els falsos discursos triomfalistes tan sols cal consultar la web del Departament d’Economia de la Generalitat per constatar que a Valls, per desgràcia, tenim més aturats ara que fa quatre anys, quan es va iniciar el mandat. Els socialistes reforçarem els pressupostos adreçats als serveis a les persones per convicció i perquè també veiem a peu de carrer com el nombre de ciutadans amb greus necessitats materials greus puja i puja.

Què vol dir això? Primer i molt important, garantir l’alimentació nutricional suficient a tots els nens i nenes de Valls. Els nostres infants han d’estar ben atesos, no poden passar necessitats i hem de lluitar de manera més eficaç contra l’absentisme i el fracàs escolar que colpeja als segments socials més afectats per la crisi.

Cal impulsar el nostre teixit productiu, ajudar als nostres emprenedors, tornar a generar ocupació de qualitat i atreure les inversions necessàries per a fer-ho possible. A diferència d’altres que tan sols venen fum a través de marketing polític de curta volada, nosaltres estem al costat de la gent vivint i compartint els seus problemes i necessitats. En aquest sentit, l’Ajuntament ha d’ajudar més i millor al col·lectiu de vallencs i vallenques majors de 50 anys que pateixen la tragèdia de l’atur. En molt casos la seva situació és dramàtica. Sóc plenament conscient de què, mentre PP i CiU es dediquen cada dia a dir que les coses van a les mil meravelles, en aquests moments hi ha molts avis i àvies que amb les seves pensions paguen les escoles dels seus néts o els lloguers i hipoteques dels seus fills que estan a l’atur. Què passarà amb aquests ciutadans que ara tenen 50 anys i estan a l’atur quan després es puguin trobar amb una pensió mínima? Què passarà amb ells i les seves famílies? No podem romandre de braços creuats i fer la tàctica de l’estruç de la dreta que consisteix en parlar tan sols d’una “miraculosa” recuperació econòmica totalment virtual a peu de carrer i negar la realitat!


Volem un Valls millor per a tothom, sense pobresa infantil, sense famílies amb tots els seus membres a l’atur abandonades a la seva sort, amb gent angoixada i amb por a un futur que veuen venir sense esperança i ple d’incerteses. Per això vull ser alcaldessa, per liderar aquest canvi tranquil però ferm per millorar. Sense estridències, sense recriminacions estèrils, amb molta humilitat i estenen la ma a tots aquells que des de qualsevol àmbit de la ciutat vulguin lluitar per assolir aquest Valls líder en benestar social que somiem i volem els socialistes. 

Article de Rosa Maria Ibarra publicat al diari Més Tarragona 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada