divendres, 6 de febrer del 2015

FRANCESC VALLÈS: “AMB EL GOVERN DEL PP LES BEQUES ERASMUS HAN CAIGUT UN 6,5% A TARRAGONA”



El diputat del PSC per Tarragona, Francesc Vallès, ha denunciat aquest divendres que les retallades del ministeri d’Educació han provocat un descens del 6,5% del nombre de beques Erasmus adreçades als alumnes de la demarcació de Tarragona el curs passat en relació amb les dades del curs 2012/13.

Així, i segons les mateixes dades oficials, 19 estudiants universitaris tarragonins menys van obtenir una beca Erasmus de mobilitat per dur a terme estudis superiors en un país europeu durant el curs 2013/14. En concret, els estudiants tarragonins que van disposar d’una ajuda del programa Erasmus van passar de 293 estudiants amb beca per mobilitat el curs 2012/13 a 274 estudiants en el curs 2013/14.

Segons ha subratllat el diputat socialista, “el pressupost del Govern destinat a les beques Erasmus ha passat de 68,2 milions d’euros l’any 2011 (darrer any de Govern socialista) als 37 milions actuals amb el Govern del PP. És a dir, que portem acumulada una davallada inversora de més del 41%. I això amb l’atur juvenil situat en xifres màximes i amb els preus de les taxes i matrícules universitàries pels núvols...”

Pel que fa a la quantia mitjana de les beques, mentre els fons de la Unió Europea destinats a aquestes ajudes han anat augmentant en els darrers anys, l’aportació del ministeri d’Educació s’ha anat reduint.

“En concret, la dotació del ministeri per a tot el programa Erasmus ha baixat de 172 euros de quantia mitjana mensual amb Govern socialista a tan sols 100 euros amb el Govern de Mariano Rajoy i el PP.”

Segons ha detallat el diputat reusenc l’ajuda complementària del ministeri als estudiants d’Erasmus és la que s’ha endut la retallada més important. “Aquesta aportació va passar durant el curs passat d’una quantia mensual de 304 euros a uns minsos i raquítics 85 euros. Tot gràcies a la modificació arbitrària dels criteris per part del ministeri que va limitar l’accés de molts estudiants a aquest fons.”


“En definitiva, amb el Govern del PP les comarques tarragonines tenen menys becaris Erasmus, amb menys diners i menys ajudes per cada beca concedida. La veritat és que el ministre Wert ha asfixiat aquest programa que tants bons resultats havia donat fins a convertir-lo en una mena de privilegi per a uns pocs. Els socialistes redreçarem aquesta realitat tan injusta quan tornem a tenir responsabilitats de Govern”, ha reblat el portaveu del PSC.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada