divendres, 17 de maig del 2013

XAVIER SABATÉ: “NO TENIM GOVERN. LA GENERALITAT ÉS INEXISTENT A TARRAGONA”




“No hi ha Govern. De fet, la Generalitat és inexistent a Tarragona. El Delegat del Govern no actua, no sabem res d’ell, no coneixem la seva opinió. La passivitat i inacció del Govern de CiU a les comarques tarragonines és total”, així de contundent s’ha manifestat el diputat socialista per Tarragona, Xavier Sabaté, a l’hora de valorar l’acció de govern de la Generalitat a Tarragona.

“En el tema del vessament de 6.000 tones de nafta de Repsol hem viscut una mutuació paradoxal. Primer se’ns va dir que no passava res, després se’ns va ocultar informació, després van afirmar que les afectacions eren mínimes i ara anuncien una sanció a l’empresa perquè diuen que estem davant d’un dels vessaments més greus que han tingut lloc a Tarragona. En què quedem?”

Sabaté ha explicat que les recents declaracions del conseller en les que aquest anunciava la sanció a Repsol i l’afectació al medi natural de Tarragona són conseqüència de les respostes formulades pel grup socialista al Parlament en relació a aquesta qüestió. “És que els diputats de l’oposició hem de garantir la seguretat i vetllar perquè es compleixin els protocols d’actuació? Aleshores perquè tenim Govern? I perquè ens cal un delegat del Govern?”



Sociosanitari Francolí i campanya d’incendis de l’estiu

En un altre ordre de coses, Xavier Sabaté també s’ha mostrat molt crític amb l’actuació de la Generalitat en relació al Centre Sociosanitari Francolí. “Primer anuncien que al mes de juny hi hauran acomiadaments, després diuen que treuran llits cap al sector privat, i després, quan veuen la reacció ciutadana, reculen i ara afirmen que portaran subaguts de l’Hospital Joan XXIII. Qui pagarà tot això? Perquè això requerirà més personal i més mitjans. No se’ns explica.”

El diputat tarragoní ha anunciat que el grup socialista presentarà una proposta de resolució al Parlament en la que es demana que el GiPSS s’integri a l’ICS, que els treballadors estiguin representats al Consell d’Administració i que qualsevol auditoria l’han de fer empreses independents que no estiguin vinculades a l’àmbit de la salut privada. “Confiem en què la resta de grups, també CiU i PP, donin suport a aquesta proposta del grup socialista.”

Finalment, Xavier Sabaté també ha anunciat que interpel·larà al Govern sobre la campanya d’incendis ara que estem a les portes de l’estiu. “Estem preocupats perquè amb les pluges d’aquest hivern i primavera el sotabosc ha crescut molt i amb la calor de l’estiu podem tenir un alt risc d’incendis. Davant d’això el conseller anuncia que no hi haurà els mitjans humans i tècnics d’altres anys i que, fins i tot, pot ser que no es disposi ni d’helicòpters. El conseller anuncia una campanya “flexible”. Això vol dir que la volen reduir. Volem conèixer com i de quina manera i clarificar la situació abans que sigui massa tard.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada