dimecres, 15 de maig del 2013

JOAN RUIZ: “L’ANY PASSAT LES AJUDES ALS ATURATS QUE ES VAN QUEDAR SENSE CAP PRESTACIÓ VAN CAURE UN 44% A LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA”




El diputat del PSC per Tarragona, Joan Ruiz, ha fet públic avui que les ajudes als aturats que havien esgotat la prestació per desocupació van caure un 44% a la província de Tarragona durant l’any passat.

Joan Ruiz ha explicat que al mes de gener de 2012 teníem 3.131 tarragonins cobrant la subvenció del pla PREPARA i que vam tancar l’any amb només 1.753 ciutadans de les comarques tarragonines percebent aquesta ajuda econòmica extraordinària, amb descensos sostinguts a partir del mes d’agost.

“O sigui que en un any en què l’atur va créixer de manera notable, al mateix temps les ajudes a aquells aturats que havien esgotat la prestació i els subsidis per desocupació es va reduir fins quasi la meitat. Com és possible això? Sortiran els diputat del PP per Tarragona del mutisme en el que estan instal·lats des del novembre de 2011 i ens explicaran com pot ser que en plena crisi econòmica el nombre de perceptors d’aquesta ajuda extraordinària dels 450 euros mensuals es divideixi per dos?”

Cal recordar que el pla PREPARA és un programa que consisteix en un ajuda econòmica d’entre 2.400 a 2.700 euros anuals (entre 400 a 450 euros mensuals) durant un període màxim de sis mesos per aquells aturats que hagin esgotat totes les prestacions i subsidis per desocupació. Els aturats reben aquesta prestació amb el compromís d’assistir a cursos de formació per al seu reingrés al mercat laboral.

“Els socialistes exigim al Govern del PP que garanteixi la continuïtat de la cobertura als aturats que hagin esgotat totes les prestacions. Ja n’hi ha prou de carregar el pes de la crisi sobre els col·lectius més dèbils de la nostra societat! El Govern socialista va crear aquesta ajuda extraordinària l’any 2009 per ampliar la protecció social dels treballadors un cop es va constatar l’efecte devastador de la crisi. No pot ser que ara aquells que han arribat al ridícul a l’hora d’intentar justificar els sous extraordinaris que el PP pagava al senyor Barcenas deixin ara a la cuneta, abandonats a la seva sort, als aturats que estan esgotant la seva prestació perquè no hi ha, materialment, llocs de treball disponibles”, ha afirmat el diputat socialista.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada