dimecres, 8 de maig del 2013

NÚRIA SEGÚ: “LES RETALLADES EN SALUT HAN FET CRÉIXER EN QUASI 3.000 PERSONES LES LLISTES D’ESPERA A LA REGIÓ SANITÀRIA DEL CAMP DE TARRAGONA”




La diputada socialista per Tarragona, Núria Segú, ha denunciat aquest dimecres que “les retallades en Salut (un 12% de reducció del pressupost de Salut en els darrers dos anys per part del Govern de CiU) han provocat un augment de quasi 3.000 persones en les llistes d’espera per a proves diagnostiques a la regió sanitària del Camp de Tarragona.”

La diputada vallenca ha concretat que les llistes d’espera per a proves diagnostiques a les comarques tarragonines ha passat de 7.149 persones, desembre de 2011, a 9.949 persones, desembre de 2012. És a dir, 2.800 persones més en llista d’espera en tan sols un any.

“Una nova retallada en els pressupostos de la Generalitat per enguany es traduiria en un nou cop per accedir al sistema de diagnòstic i de tractaments i comportaria menys personal i més precarització de la sanitat pública catalana (cal tenir present que la mitjana de la retallada salarial als professionals públics del sector ha estat d’un 20%).”

Núria Segú ha reclamat a la Generalitat i als diputats de CiU per Tarragona que es dediquin a resoldre els problemes reals dels tarragonins i que prioritzin la salut pública. En aquest sentit, els socialistes seran inflexibles en la defensa d’un circuit de diagnòstic amb temps garantit, tal com ha aprovat recentment el mateix Parlament de Catalunya.

En darrer terme, el PSC reclama l’extensió del programa de detecció precoç de càncer de còlon abans de desembre de 2015. “De cada 1.000 persones cribades fins ara majors de 50 anys amb un test de sang oculta es van detectar 195 càncers de colon rectal en fases molt inicials. Per tant, estem parlant de la vida de la gent i aquí no hi ha excuses de retallades que valguin.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada