dimecres, 29 de maig del 2013

NÚRIA SEGÚ: “TAN SOLS 496 TARRAGONINS CUIDADORS NO PROFESSIONALS DE PERSONES DEPENDENTS ES VAN ACOLLIR AL CONVENI ESPECIAL AMB LA SEGURETAT SOCIAL”



“Durant el mes passat tan sols 496 cuidadors no professionals de persones en situació de dependència de les comarques tarragonines es van acollir al conveni especial amb la Seguretat Social que té l’Estat. Es tracta d’un nombre ínfim en relació al volum total de cuidadors familiars que tenim a Tarragona. Per culpa de la reforma, via reial decret, que va fer el Govern del PP ara farà un any centenars de cuidadors familiars de les nostres comarques s’han quedat sense cobertura sanitària pública”, així ho ha denunciat avui la diputada socialista per Tarragona, Núria Segú.

La diputada vallenca ha recordat que els cuidadors familiars també han vist reduir-se dràsticament les ajudes econòmiques que rebien per la llei de dependència. “De mitjana s’han reduït un 15%. Això vol dia, a la pràctica, que les quanties econòmiques mensuals que rebien s’han reduït d’un màxim de 442 euros a un mínim de 153 euros, en funció del grau de dependència. A més, l’Estat ha deixat de pagar les cotitzacions a la Seguretat Social dels cuidadors i ha endurit els controls, exigint-los que demostrin que tenen cura durant les 24 hores del dia de la persona dependent a la que estan cuidant.”

“Plou sobre mullat. I és que els dependents són un dels col·lectius més castigats per les retallades dels Govern de CiU i PP. Les prestacions s’han anat reduint i les condicions per accedir-hi s’han endurit deixant així milers de famílies fora de la protecció per dependència. En especial les dones (més del 80% de cuidadors familiars tarragonins són dones) han patit més durament els efectes perniciosos d’aquestes retallades.”


En darrer terme, Núria Segú ha denunciat que, segons les darreres dades oficials, en aquests moments a Catalunya hi ha 41.733 dependents que tenen reconegut el dret a accedir a la prestació per dependència però que encara estan en llista d’espera. “Mentre el Govern d’Artur Mas dedica dies, energies i recursos a la autoproclamada “transició nacional” problemes molt més greus i reals que no accepten demora com l’augment de l’atur, de la pobresa, o la davallada dels drets i serveis socials públics bàsics són absents en les prioritats de la Generalitat”, ha afirmat la diputada vallenca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada