dimecres, 1 d’abril del 2015

TORREDEMBARRA: MIRANT AL FUTUR



Se’ns dubte el punt d’inflexió del mandat municipal que ara acabem va ser l’operació policial anticorrupció del 26 de juliol de l’any passat. Tinc la convicció personal que aquell dia també va acabar un estil de fer política basat en la prepotència, la negació de totes les opinions que no siguin les pròpies, la ineficàcia i la improvisació. De tot plegat, però, em quedo amb una realitat positiva: aquell dia si les persones que aleshores teníem responsabilitats polítiques a l’oposició no haguéssim estat a l’alçada la situació podria haver derivat cap a un escenari d’ingovernabilitat de devastadores conseqüències per als torrencs i torrenques. Però no va ser així, i no ho va ser perquè molts vàrem entendre que l’interès general de Torredembarra, començant per la defensa del bon nom del poble, estava per sobre dels interessos de partit, perfectament legítims d’altra banda.

Malgrat les dificultats hem estat capaços de posar ordre a l’Ajuntament i prioritzar allò que era més important per al bon servei als ciutadans de Torredembarra que, sobretot, ha consistit en fer un esforç molt important per desenvolupar els serveis i prestacions socials que depenen de l’Ajuntament.

Ara tenim l’oportunitat de consolidar aquest canvi en positiu que hem viscut aquests darrers mesos. La mateixa història de Torredembarra demostra que els Governs febles tan sols han portat inestabilitat i mala administració, sense lideratges i sense un rumb mantingut amb fermesa. No podem tornar a caure en el mateix error. Massa està en joc durant els propers quatre anys com per tornar al joc de les cadires i del repartiment de les responsabilitats de Govern que no passi pel compromís de servei als ciutadans.

Deixem enrera el passat, les recriminacions i la vella política, més autoritària que plenament democràtica. Obrim les portes i les finestres de l’Ajuntament, deixem que entri aire fresc, que es guanyi en transparència i que la veu de tots els veïns de Torredembarra sigui escoltada i valgui el mateix que la de l’alcalde perquè tots volem el millor per al nostre poble.

Quins són els objectius que ens hem de fixar per al mandat que surti de les urnes el proper 24 de maig? El compromís de continuar desenvolupant les polítiques socials (ni un cèntim d’euro de retallada en res que afecti ajudes a les famílies, atenció a les persones en situació de pobresa econòmica, beques per als infants, etc.). Quan parlem de la vida de la gent no hi ha “austeritat” que valgui! També hem de guanyar en eficàcia en la gestió dels recursos de què disposem i fixar les prioritats amb visió estratègica, per això impulsarem la Taula Social de Torredembarra. S’ha d’acabar amb aquesta concepció de la política com a quelcom tancat, d’esquenes a la vida de la gent, per això obrirem nous espais de participació ciutadana, reforçarem els controls per evitar irregularitats i aprofundirem en la transparència de la gestió municipal. Volem un Govern del poble i al servei del poble i no d’interessos sectorials o econòmics.   


Ara fa 35 anys un home honest després de guanyar les eleccions va entrar a la seu de la presidència del Govern del seu país dient: “el poble entra amb mi a la seu del Govern”. Estic segur que el poble de Torredembarra també ha entrat, plenament i amb dignitat, a l’Ajuntament de la seva ciutat durant aquests darrers mesos. Consolidem ara aquest canvi en positiu. Fem, col·lectivament, un pas endavant de gegant en la nostra història. Que mai més un poble com el nostre, que és fruït del treball constant i honest dels seus habitants, torni a obrir els informatius vinculat amb trames de corrupció. Torredembarra ho té tot per créixer en benestar social i qualitat de vida si fem les coses bé i amb criteri. Si entre tots ho aconseguim i mantenim ferm el timó la Torredembarra que somio serà imparable...        

Article de Jordi Solé publicat al diari Més Tarragona 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada