dilluns, 20 d’abril del 2015

Francesc Vallès: “Els reusencs decidiran on s’inverteixen 500.000 euros del pressupost municipal”



El candidat a l’alcaldia del PSC, Francesc Vallès, ha presentat aquest matí el seu compromís d’elaborar uns pressupostos participatius anuals el proper mandat. Vallès ha explicat que cada any, el pressupost municipal reservarà una partida de 500.000 euros que es destinarà a inversions a la ciutat, inversions que seran proposades i decidides pels ciutadans de Reus. “És necessari implicar i coresponsabilitzar els ciutadans en la presa de decisions”, ha dit Vallès qui ha explicat que cada any del seu mandat s’engegarà un procés segons el qual, els ciutadans o entitats que ho desitgin podran presentar projectes d’inversions que no podran excedir dels 200.000 euros. Un cop presentades les iniciatives, una comissió determinarà quins projectes són viables. D’aquests, el Consell de Ciutat, de nova creació, en seleccionarà deu que seran exposats i presentats públicament per a que els ciutadans puguin després triar quins volen que es duguin a terme, mitjançant un procés de votació, tant presencial com online.

Creació del Consell de Ciutat

“Per fer possible aquesta iniciativa serà necessària la creació d’un Consell de Ciutat que estarà format per representants de la Federació d’associacions de veïns de Reus, organitzacions econòmiques, socials, professionals, culturals i esportives”, ha anunciat Vallès per a qui aquest nou consell “que serà una peça clau per a millorar la participació de la ciutadania reusenca”. Vallès considera que “amb aquesta iniciativa volem demostrar el compromís amb els reusencs i a la importància que donarem a la participació durant el proper mandat”, ha dit. “En els últims anys l’àrea de participació del consistori ha estat inactiva i és necessari, si es vol implicar de nou als ciutadans en la gestió del municipi, que es restableixin els ponts i es proporcionin les eines necessàries”, ha assegurat l’alcaldable. Per fer-ho possible, Vallès ha explicat que serà necessària la redacció d’un nou reglament de participació ciutadana, que encabeixi aquesta fórmula de redacció dels pressupostos, que es posaria en marxa ja en el primer any de mandat.


Vallès ve apostant fortament en la seva candidatura per la necessitat “d’establir una nova forma de fer política, més propera als ciutadans i que retorni la confiança perduda en els càrrecs electes”. Amb aquest mateix objectiu, Vallès es va comprometre la passada setmana a posar en marxa un mandat per objectius, segons el qual, si no aconseguís els objectius fixats no es tornaria a presentar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada