dimecres, 8 d’abril del 2015

EL SR. POBLET (IR)RESPONSABLE AMB LA SAVINOSA



El passat dia 6 de març els socialistes presentàvem al Parlament una interpel.lació al Govern sobre diversos assumptes encallats a la nostra circumscripció entre els quals citàvem el Preventori de la Savinosa, propietat de la Diputació. Anunciàvem que en la moció posterior sotmetríem a votació instar al Govern a des-catalogar les restes dels edificis i poder així ser usat pels ciutadans aquest paratge tan singular i privilegiat.

I és que l’alcalde Ballesteros va aconseguir al desembre del 2013 que per fi es mogués la Diputació per iniciar aquest procés que havia d’acabar la Generalitat, darrera autoritat en temes de patrimoni. Però un any i mig desprès, el més calent és a l’aigüera i per això ho portàrem al Parlament.

Doncs bé, quinze dies més tard, el dia 20 es sotmetia a votació la proposta del PSC i ens trobàvem amb la sorpresa que el rodet d’ERC i CiU imposava el vot negatiu contra la resta de grups de l’oposició que ens donaren suport. En tornar a Tarragona vaig pensar que, un cop més, restaria a l’oblit  el Preventori de la Savinosa. Però em vaig equivocar perquè una setmana més tard el Ple de la Diputació aprovava quelcom tan difícil d’entendre com això : “Proposta d’aprovació del conveni entre la Diputació de Tarragona i el Col·legi d’arquitectes de Catalunya per a regular l’encàrrec de gestió d’una fase del procediment per a la selecció de l’equip tècnic redactor dels documents tècnics d’una proposta d’intervenció global al complex edificat de l’antic preventori de La Savinosa  des dels punts de vista patrimonial, urbanístic i paisatgístic”.

No està malament la claredat de l’enunciat difícil de llegir sense que un no corri el risc de quedar-se sense respiració. Tampoc no deixa de batre rècords de diligència, un cop més, la Diputació desprès de 40 anys un conveni que no fixa termins  (“ en qüestió de mesos” ) va dir el sr. Poblet en acabr la sessió. Però ja se sap que els mesos pel que fa al Preventori de la Savinosa, la Diputació els acostuma  a multiplicar i esdevenen anys.

Però el que ha acabat de motivar  aquest article han estat les darreres paraules amb què el President sr. Poblet acomiadava els mitjans de comunicació:  “Vull oblidar el temps perdut, del qual, no em sento en absolut responsable”
Caram, vint-i-dos anys a la Diputació sempre al Govern, vuit dels quals com a President i no se sent responsable d’un equipament que els tarragonins hem reclamat insistentment que deixés de ser un fantasma encerclat amb tanques rovellades i tingués algun ús públic, és a dir, per als ciutadans  . Ja fa quatre anys, en tornar a prendre possessió com a President, el sr. Poblet es va treure les puces del damunt dient que la Savinosa seria el que l’Ajuntament volgués oblidant que la institució que presideix ha estat i és la propietària i administradora responsable de l’immoble i dels privilegiats terrenys. Ara, doncs, no pot tornar a amagar les seves responsabilitats declarant-se no responsable perquè li haurem de col·locar l’adjectiu que forma part del títol d’aquest article, és a dir, irresponsable.

Un prec final que ja li hem fet a la Diputació en més d’una ocasió ciutadans i institucions tarragonines. Mentre encara s’ho pensa la Diputació i em temo que encara va per llarg, per què no treu la tanca i la col·loca només al voltant dels edificis i ens deixa als ciutadans que puguem gaudir de la resta de tan privilegiada finca, amb bosc inclòs, al costat del mar.


Passaria a la història el sr. Poblet per haver restat irresponsable durant 22 anys però segur que ho oblidaríem per reconèixer-li la seva responsabilitat positiva en haver tornat a Tarragona el Preventori de la Savinosa.

Article d'opinió de Xavier Sabaté publicat al diari Més Tarragona 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada