dimarts, 28 d’abril de 2015

LA POBLA DE MAFUMET: EL CANVI NECESSARILa Pobla necessita un canvi, és una idea que cada cop es va estenent amb més força al nostre poble. Un canvi a millor, sense recriminacions i sense mirades al passat, mantenint allò que s’ha fet bé en aquests darrers anys i des de l’estabilitat institucional, però també amb les idees clares i sabent què és allò que ens convé prioritzar. Un canvi que arriba amb la ma estesa i amb la voluntat de trobar punts d’acord amb un únic objectiu: cercar el millor benestar per als veïns i veïnes de la Pobla de Mafumet.

No m’interessa la polèmica ni la vella política, ja ho avanço. Nosaltres ens presentem amb un equip renovat, per introduir saba nova a l’Ajuntament, amb propostes en positiu per millorar tots junts, sense deixar-nos ningú a la cuneta. Quines són aquestes prioritats que volem impulsar? En primer terme i de manera molt destacada, el servei a les persones, a tots i cadascun dels ciutadans. En uns moments molt marcats encara per la crisi econòmica, i les desigualtats i l’atur que genera, tots els esforços són pocs per donar solució als problemes reals de la vida quotidiana dels veïns de la Pobla. En aquest sentit, crec que tenim camí, i molt, per recórrer. Per exemple, nosaltres proposem oferir bonificacions al rebut de l’IBI, al de les escombraries o al del menjador escolar, volem desenvolupar una autèntica borsa municipal de treball i implantar un ambiciós pla d’ocupació. Amb quin objectiu? Fer tot allò que estigui al nostre abast per facilitar la creació de nous llocs de treball al poble i reduir l’atur que encara patim. Som conscients de què darrere de cada persona o família amb membres a l’atur hi ha molt de dolor, molt de patiment i molta angoixa que creix quan es constata que van passant els mesos sense poder trobar un nou lloc de treball. El nostre primer compromís, com sempre, és amb ells.

Parlo de benestar i de polítiques socials el que comporta, també, potenciar les beques acadèmiques adreçades als joves del poble, millorar i ampliar el servei de teleassistència a la gent gran i, especialment, els serveis adreçats a les persones en situació de dependència i als seus familiars. També impulsarem un espai municipal per a la gent jove -un altre pels col·lectius especialment colpejats per la crisi- i fomentarem l’esport base a la Pobla.

Com veieu es tracta d’un programa perfectament realitzable si hi ha la voluntat política per dur-ho a terme. No es tracta de fer volar coloms, ni de prometre demagògicament l’irrealitzable. Nosaltres som gent seriosa que compleix amb els seus compromisos. Per això, amb molta humilitat, m’adreço a tots aquells que vulguin un poble líder en benestar, cohesió social i paràmetres de qualitat de vida d’excel·lència en el conjunt del Tarragonès.     


Sovint aquests dies són moltes les persones que se m’adrecen pel carrer i em pregunten quin és el motiu que m’ha animat a presentar-me com a alcaldable, Recordo que un em va dir: “per què et busques aquestes problemes?”. Sempre responc el mateix: perquè m’irrita contemplar com han crescut les desigualtats aquests darrers anys i com l’atur ha provocat, i provoca, tantes tragèdies i tantes injustícies. Al fil d’això, em presento també perquè estic convençut que des de l’Ajuntament es pot fer més i millor per donar resposta a les necessitats dels ciutadans. Estic convençut també de què la majoria de vosaltres compartiu aquestes conviccions. A vosaltres m’adreço, fem tots junts un pas col·lectiu de gegant per convertir la Pobla de Mafumet en un municipi orfe d’atur, injustícies i desigualtats.

Article de Nicolás García Masero publicat al Diari de Tarragona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada