divendres, 11 d’octubre del 2013

LA JSC DE LES COMARQUES TARRAGONINES ALERTA QUE L’AUGMENT DE LES TAXES I DE LA REDUCCIÓ DE LES BEQUES A LA UNIVERSITAT



La secretaria d’organització de la JSC de les comarques tarragonines, Sofia Acosta, ha alertat avui de l’augment exponencial de les taxes universitàries i de la reducció de beques a la URV, com a la resta d’universitats del país, per culpa de les retallades dels Governs de CiU i PP.

Segons ha quantificat la dirigent socialista, “els universitaris catalans i tarragonins han hagut de fer front a augments de fins al 70% dels preus de les taxes i matricules universitàries i del 200% en el cas dels màsters i estudis de postgrau. Qui s’ho pot permetre amb una taxa d’atur del 26% i amb un atur juvenil superant el 50%? És aquesta la manera de construir país que vol la dreta?”

Així mateix, la JSC de les comarques tarragonines denuncia que aquest curs 85.000 estudiants universitaris perdran la beca del ministeri per culpa de les retallades del senyor Wert, el que pot afectar centenars d’estudiants de la URV.

“El resultat de tot plegat ja el coneixem, una societat dual on només tinguin accés als estudis superiors els fills de les famílies amb un alt nivell adquisitiu mentre es veta o es dificulta l’accés als fills de les classes populars que no tenen un nivell de renta que es pugui permetre pagar aquests preus desorbitats.”

“El senyor Wert hauria de ser receptiu a la reivindicació unànime de la comunitat educativa que exigeix la seva dimissió. És totalment impresentable que en uns moments en què la taxa d’atur juvenil supera límits històrics al mateix temps, se suprimeixin beques i s’augmenti el preu dels estudis universitaris i de la Formació Professional.”


Davant d’aquesta situació, la JSC de les comarques tarragonines ha iniciat una campanya que sota el lema “la universitat: #AccésRestringit” vol denunciar a les xarxes socials aquesta política injusta de la dreta en relació als joves d’aquest país. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada