dijous, 17 d’octubre del 2013

EL PSC DENUNCIA QUE LA REFORMA LOCAL DEL PP BUIDARÀ DE COMPETÈNCIES A UNS 180 AJUNTAMENTS TARRAGONINS



El secretari de política municipal de la Federació del PSC del Camp de Tarragona, Josep Masdeu, i la secretaria d’implantació del PSC del Camp de Tarragona, Imma Costa, han denunciat avui que la reforma de l’Administració local del PP que s’ha començat a tramitar avui al Congrés dels Diputats “suposarà privatitzar, no racionalitzar, els serveis públics municipals el que comportarà una davallada de la qualitat de vida de la gent, també aquí a les comarques tarragonines.”

“Amb aquesta llei el que es vol realment és desplaçar aquests serveis a l’empresa privada i recentralirzar-los a altres òrgans com les Diputacions provincials que no podran absorbir el volum de treball derivat de les competències que hauran d’assumir que, per tant, s’aniran cap al sector privat.”

Josep Masdeu també ha denunciat que malgrat que l’excusa del PP per procedir a aquest nou cop de destral contra el municipalisme sigui l’estalvi de 8.000 milions d’euros, “en realitat això no és veritat. Els ajuntaments gestionen el 15% de la despesa pública però tan sols suposen el 4% del deute públic. A més si excloem els grans municipis de l’Estat aquest deute es redueix a la meitat. Els ajuntaments són part de la solució, no són el problema.”

El PSC denuncia que aquesta reforma tindrà un dur impacte territorial a les comarques tarragonines ja que afectarà directament 180 municipis i entitats municipals descentralitzades que compten amb menys de 20.000 habitants, que es veuran buidades de competències.

“En realitat estem parlant de tots els pobles i ciutats de la província tret de Tarragona, Reus, El Vendrell, Tortosa, Cambrils, Salou, Valls, Calafell, Vila-seca i Amposta. Tret d’aquestes ciutats la resta d’ajuntaments veuran com se’ls treu la gestió de serveis essencials com l’enllumenat públic, la gestió de l’aigua potable, els serveis socials, la recollida de la brossa, etc.”

“En teoria tots aquests serveis hauran de ser assumits per la Diputació però com que aquesta quedarà desbordada en la practica es transferiran recursos públics cap a l’empresa privada que és el mantra “de gestió” que el PP aplica a tot arreu.”


Finalment, Josep Masdeu ha subratllat el rebuig de tots, “i vull remarcar de tots, els grups polítics i associacions municipalistes a aquesta involució ideològica del PP que farà retrocedir 30 anys al món municipal. Diumenge passat va tenir lloc una concentració de protesta a Madrid que va comptar amb una nombrosa representació d’alcaldes i regidors de les comarques tarragonines. Continuarem treballant allà on calgui per aturar aquest nou despropòsit del PP.” 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada