dimecres, 2 d’octubre del 2013

FRANCESC VALLÈS: “AMB EL GOVERN DEL PP TARRAGONA PERD DE MITJANA 186 MILIONS D’EUROS D’INVERSIONS DIRECTES ANUALS”



El grup parlamentari del PSC al Congrés ha manifestat aquest dimecres el seu “malestar i preocupació” pels pressupostos generals de l’Estat per al 2014 a nivell de la demarcació.

Segons el diputat socialista, Francesc Vallès, “es tracta d’uns pressupostos que retallen totes les partides socials que afectament directament a les persones. Així, es redueix un 30% l’assignació dels serveis socials, un 44% els plans d’ocupació, un 25% les partides en educació i un 10% addicional en sanitat.”

Vallès ha subratllat que mentre el Govern del PP retalla les polítiques ocupacionals en un 44% l’atur registrat a la província de Tarragona, segons dades conegudes avui, frega les 70.000 persones. “Davant l’increment de l’atur, el PP s’atreveix a retallar en plans d’ocupació. Sembla increïble!”

“Aquests pressupostos comportaran un patiment addicional per als tarragonins i tarragonines. El PP, i els seus diputats al territori, tenen l’obligació d’explicar els efectes d’aquestes retallades sobre la vida dels ciutadans. No poden continuar amagats, sense donar la cara. Han d’explicar, per exemple, perquè els pressupostos preveuen en descens molt significatiu dels ingressos de la Seguretat Social a Tarragona.”

El diputat socialista ha mostrat la seva sorpresa pel fet que el diputat del PP Alejandro Fernández qualifiqui com a “bona notícia per Tarragona” aquests pressupostos. “No entenc de què es felicita el senyor Fernández perquè les dades objectives són claríssimes i inequívoques.”

En aquest sentit, el PSC denuncia que durant els dos primers anys de Govern de Mariano Rajoy les inversions directes a Tarragona en els pressupostos generals de l’Estat han davallat, de mitjana, 186 milions d’euros anuals. “Així, tenim una inversió directe del Govern socialista de 511 milions d’euros a Tarragona des del 2008 fins al 2011 (per tant, anys ja de crisi econòmica) per tan sols 325 milions d’euros d’inversió del PP en aquests darrers dos anys. Per tant, Tarragona ha perdut un 36% d’inversió territorial que amb Rajoy s’ha volatilitzat. De què es felicita, doncs, el senyor Fernández?”

Segons Francesc Vallès, “el PP tan sols inverteix en infraestructures que no tenen el consens territorial, com el tercer fil, mentre que condemnen infraestructures bàsiques, com l’A-27, a no tenir inversions plurianuals que garanteixin la seva entrada en funcionament. Tiren confetti però en realitat donen una patada cap endavant i retarden la seva execució fins més enllà del 2018.”


Mercat central i Jocs del Mediterrani

Francesc Vallès també ha denunciat que en relació al mercat central de Tarragona Alejandro Fernández va fer posar una esmena als pressupostos d’enguany per un conveni quan l’Ajuntament ja havia de rebre una transferència directe de diners, un conveni que després el mateix ministeri va aturar. “Doncs bé, els malabarismes del senyor Fernández han comportat que Tarragona es quedi ara sense diners per al mercat central.”

“Tres quarts del mateix pel que fa als Jocs del Mediterrani. Tarragona tan sols demana exempcions fiscals i una partida de 15-20 milions d’euros per a infraestructures esportives (quan Madrid necessitava més de 8.000 milions). Doncs, amb el PP ni una cosa ni l’altre.”

Davant d’aquesta realitat, el PSC ha anunciat que presentarà dues esmenes per aconseguir dotar amb fons aquests dos projectes i ha emplaçat a la resta de forces polítiques a signar-les conjuntament. “En temes vitals com aquests hem d’anar tots a una.”


Pensions per al 2014

Per la seva banda, el diputat socialista Joan Ruiz ha alertat que “els pensionistes tarragonins perdran, com a mínim, 200 euros de poder adquisitiu l’any vinent per culpa de les decisions del Govern del PP.”

El diputat tarragoní, membre també de la Comissió del Pacte de Toledo, ha explicat que mentre que la inflació anual ja és de l’1,5% i la de l’any vinent es preveu, com a mínim, un increment de l’1%, el Govern tan sols modificarà a l’alça un 0,25% les pensions. “Això suposarà que els 156.000 pensionistes tarragonins perdin, de mitjana, 200 euros de poder adquisitiu que deixaran d’ingressar. Uns pensionistes bona part dels quals destinen part de les seves pensions a ajudar als seus fills i seus als néts greument perjudicats per la crisi econòmica.”


Joan Ruiz ha recordat que el PP i el mateix Alejandro Fernández es van comprometre abans de les eleccions a no apujar els impostos i a no tocar les pensions. “Doncs ni això han estat capaços de complir”, ha reafirmat el diputat socialista.         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada