dimecres, 16 d’octubre del 2013

JUDITH ALBERICH: “LA JUSTÍCIA HA DEMOSTRAT QUE ELS ACOMIADAMENTS DE TREBALLADORS MUNICIPALS EREN IMPROCEDENTS I ARBITRARIS”



El grup municipal socialista a l’Ajuntament de Cunit ha subratllat avui que “la fenomenal incompetència de l’alcaldessa Carreras i de l’equip de Govern de CiU, ERC i ICV, sumat a la revenja política que sempre l’ha caracteritzat, tan sols ha aconseguit que el conjunt de la ciutadania de Cunit hagi de pagar el fruït dels seus errors.”

La portaveu socialista, Judith Alberich, es refereix a la recent sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga a l’Ajuntament de Cunit a readmetre sis treballadors que van ser acomiadats per l’actual equip de Govern per la seva afiliació política i sindical. Uns acomiadaments que, a més, es van executar sense la menor voluntat de diàleg i amb covardia moral ja que els treballadors se’n van assabentar pels mitjans de comunicació. 

“La mateixa sentència reconeix que l’acomiadament d’aquests treballadors va ser discriminatori, obliga a readmetre’ls a l’Ajuntament i condemna al consistori a indemnitzar a aquests treballadors municipals. El tribunal destaca que els acomiadaments van ser improcedents i arbitraris, conseqüència directa de la pura revenja política. Aquest és el resultat de l’estil de fer política de la senyora Carreras i del seu equip de Govern.”

Judith Alberich ha recordat que des del primer moment el grup socialista va denunciar aquests acomiadaments perquè no s’ajustaven a les necessitats reals del bon funcionament de l’Ajuntament. La prova de què les funcions d’aquests treballadors eren necessàries era que van ser assumides per altres funcionaris municipals. Així mateix, la mateixa plantilla que amortitzava aquestes places en creava de noves, en una contradicció flagrant de les causes que justificaven els acomiadaments.

“En menys de dos anys l’actual equip de Govern ha portat Cunit a un carreró sense sortida, en bona mesura com a conseqüència de la seva pròpia incompetència. Tan sols saben reduir despesa a cop de retallades i carregant el pes de la crisi sobre l’esquena del conjunt de la ciutadania de Cunit.”


“El pitjor és que la negligència de l’actual equip de Govern encara no ha tocat fons. Amb aquesta ja és la tercera sentència judicial desfavorable a l’amortització de places en quedar demostrat en totes elles que els acomiadaments de treballadors eren improcedents i arbitraris. Encara resten dos procediments oberts, corresponents a uns altres tres treballadors, pendents de judici.”   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada