divendres, 25 d’octubre del 2013

EL PSC DEMANA A LA GENERALITAT QUE PAGUI ELS 15 MILIONS D’EUROS QUE DEU ALS AJUNTAMENTS I AL CONSELL COMARCAL DEL BAIX PENEDÈS



El PSC ha demanat a la Generalitat que pagui el deute que té pendent amb els Ajuntaments i el Consell Comarcal del Baix Penedès. Segons el secretari de política municipal del PSC, Josep Mayoral, “parlem d’un deute de més de sis milions amb l’Ajuntament del Vendrell, de 13 milions amb els Ajuntaments de la comarca i de quasi 2 milions amb el Consell Comarcal. A nivell de Catalunya, aquest deute de la Generalitat amb els Ajuntaments ascendeix a més de 1.200 milions d’euros!”

“És intolerable que mentre els Governs de CiU i PP ens “venen” les darreres dades d’ocupació com la sortida de la crisi els Ajuntaments, que són l’administració més propera al ciutadà, no rebin els recursos que per llei haurien de percebre per donar satisfacció a les necessitats dels seus veïns. Després això té conseqüències en forma de retallades i de famílies que no poden tirar endavant, menys beques de menjadors escolars, tancament d’escoles bressol, etc.”

En aquest sentit, Josep Mayoral ha afirmat que les prioritats del PSC són la lluita contra l’atur, assegurar la cohesió social i evitar que ningú quedi enrere, la defensa dels drets socials bàsics i la defensa de l’autonomia i de les finances dels Ajuntaments i les entitats locals. En aquesta darrer punt, el secretari de política municipal del PSC ha alertat del perill que suposen tant la llei Montoro (que recentralitza i buida de competències als consistoris) com la llei de Govern local de la Generalitat que també treu competències als Ajuntaments.  


Inversió i atur al Baix Penedès

Per la seva banda Josep Masdeu, secretari de política municipal de la Federació del PSC del Camp de Tarragona, ha denunciat “la manca d’inversió de la Generalitat a la comarca del Baix Penedès. Cal tenir present que aquesta és una de les comarques amb una taxa d’atur més elevada del país mentre que, per contra, és una de les que té una inversió per habitant més baixa en el marc dels pressupostos de la Generalitat.”

Masdeu ha recordat que mentre la mitjana catalana és de 214 euros per habitant al Baix Penedès aquesta inversió davalla fins als 27 euros per habitant. “Amb el Govern d’Artur Mas i de CiU a la Generalitat les inversions al Baix Penedès han davallat un 65%, passant d’una inversió mitjana de 17,8 milions d’euros durant els anys de Govern de progrés a tan sols 6,2 milions d’euros amb CiU.”


El secretari de política municipal dels socialistes tarragonins també ha recordat que el PSC ha presentat diverses iniciatives al Parlament demanant un pla de xoc concret al Baix Penedès per fer front a l’augment de l’atur a la comarca. Unes iniciatives que s’han trobat sempre amb el menysteniment per part del Govern de CiU.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada