divendres, 20 de juliol del 2012

UN ATUR "IRRELLEVANT"



Ara fa uns dies els socialistes alertàvem de l’augment de l’atur de Salou. Més enllà de si durant el darrer any l’increment del nombre d’aturats ha estat del 3,9%, del 4,2% o del 5,1%, el cert, el que ningú discuteix, és que l’atur s’ha incrementat al nostre municipi i s’aproxima a la xifra de 1.800 desocupats. En tot cas, les dades són públiques i qualsevol ciutadà les pot consultar a la web del ministeri de treball i del servei públic d’ocupació.


Doncs quina ha estat la nostra sorpresa quan uns dies després hem tingut coneixement d’una nota de premsa del grup de CiU que posa en dubte les dades oficials del ministeri de treball. Però el més sorprenent, i el més reprovable, és que els regidors de CiU (que en aquests moments, recordem-ho, tenen la responsabilitat de Govern a Salou) afirmen, literalment, que en aquest any que porten de Govern a l’Ajuntament a Salou s’ha produït un augment “irrellevant” de l’atur del 1,8%.

Hi ha afirmacions com aquesta que són indignes d’un representant polític. Considera “irrellevant” el grup de CiU el patiment i l’angoixa de les desenes i desenes de salouencs i salouenques que ells mateixos reconeixen que han perdut la feina durant aquests darrers mesos? Com es pot frivolitzar d’aquesta manera sobre un tema tan important?

Ja no es tracta de política sinó d’aplicar el sentit comú. Ja hi ha massa problemes com perquè els ciutadans haguem d’escoltar a tota una diputada al Congrés, la popular Andreu Fabra, exclamar “que se jodan” en plena sessió parlamentària, ja sigui dirigint-se als aturats, als diputats socialistes o al setè anell de Saturn. Igualment no és digne que tot un grup municipal amb responsabilitat de Govern consideri “irrellevant” un augment dels nombre d’aturats al seu municipi. Se’ls hauria de caure la cara de vergonya. Aplicant la mateixa lògica, serà “irrellevant” un assassinat si volem desmentir-ne deu? O serà “irrellevant” una violació si volem negar-ne cinc?

No hi ha res ”d’irrellevant”, senyors de CiU, en el patiment d’una família salouenca que veu com algun dels seus membres s’ha quedat a l’atur, encara que sigui una sola.

Un cop dit això amb contundència torno a estendre la ma del grup socialista a l’equip de Govern per consensuar les mesures que calgui amb un únic objectiu: tornar a crear ocupació a Salou i ajudar als nostres convilatans que pitjor ho estan passant per culpa de la crisi. Cadascú des de la seva responsabilitat perquè és obvi que no es pot culpabilitzar a l’Ajuntament en exclusiva de l’increment de l’atur, com tampoc als anteriors Governs de progrés. Artur Mas va dir durant la campanya que reduiria l’atur a la meitat i Mariano Rajoy que tenia la formula per generar ocupació. Doncs ja va sent hora d’aplicar-la perquè de moment l’única realitat que tenim del Govern del PP és un augment desorbitat de l’IVA que no ajudarà precisament a crear ocupació en un municipi com el nostre, tan vinculat amb el sector turístic. Pel que fa a la promesa d’Artur Mas, l’increment sostingut de l’atur a Catalunya quan ens acostem al meridià de la legislatura demostra que els seus compromisos electorals sí que són “irrellevants”.

Article d'opinió de Toni Brull al diari Més Tarragona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada