dilluns, 2 de juliol del 2012

CRISTINA NARBONA: “L’ATURADA A LES ENERGIES RENOVABLES IMPULSADA PEL PP JA HA SUPOSAT LA DESTRUCCIÓ DE 30.000 LLOCS DE TREBALL”



La diputada socialista al Congrés i exministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, ha explicat aquest dilluns a Tarragona que “la decisió del Govern del PP d’aturar el desenvolupament de les energies renovables a Espanya ja ha suposat la destrucció de 30.000 llocs de treball. Així mateix, la paralització de projectes fins ara en curs suposarà la no creació d’uns altres 100.000 llocs de treball al nostra país.”
“L’aposta del PP per prolongar la vida útil de les centrals nuclears i de reduir dràsticament les ajudes a les energies renovables és un greu error que augmentarà la nostra dependència energètica de l’exterior i dilapidarà la generació de nova ocupació en aquest sector emergent”, ha afirmat Cristina Narbona.
Per a la diputada socialista la reforma del Ministeri d’Indústria, feta pública avui mateix, de crear una nova taxa a les energies renovables és un nou error molt greu que pot provocar l’aturada definitiva dels projectes actualment en curs per la retirada d’inversors nacionals i internacionals.
L’exministra de Medi Ambient ha afirmat que “les energies renovables són el futur pel que fa al model energètic a escala mundial. En aquest sentit, cal apostar de manera decidida per al seu desenvolupament al nostre país. Per posar només un exemple, tots els experts assenyalen que d’aquí a 10 anys el cost d’utilitzar energies renovables serà més baix que el cost d’utilitzar energia nuclear i de restes fòssils.”
Cristina Narbona ha afirmat que l’accident de la central nuclear japonesa de Fukushima “ha canviat la manera de veure l’amenaça d’un accident nuclear d’aquestes característiques. En aquest sentit, segons s’ha pogut constatar posteriorment, l’accident va provocar que una gran metròpolis com Tokio va estar a punt de ser evacuada (més de 18 milions d’habitants). Malgrat el risc evident que suposa tot el que va passar al Japó a Espanya no hi ha hagut cap reflexió aplicada a la nostra realitat nuclear.”
Per la seva banda el diputat socialista al Parlament per Tarragona, Xavier Sabaté, ha alertat del risc que aquest fre al desenvolupament de les energies renovables pot tenir en relació a projectes que s’impulsen a les comarques tarragonines, “com el projecte ZEFIR per a obtenir energia eòlica marina al nostre litoral. Si no hi ha un suport clar del Govern a l’energia eòlica marina projectes com aquest poden marxar a Escòcia o a altres zones on aquesta aposta és més decidida. Per tant, la política energètica del Govern central ens afecta, i molt.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada