divendres, 13 de juliol del 2012

QUÈ VOLEN AQUESTA GENT?



Molts de vosaltres recordareu encara una cançó de Maria del Mar Bonet que portava per títol “què volen aquesta gent?” que explicava la història d’un estudiant que durant la Dictadura es llança des de la finestra de casa seva quan la policia el venia a detenir. Recordava aquesta cançó aquest dimecres quan veia als diputats del PP aplaudint com si estiguessin de festa major cada cop que Rajoy anunciava una nova retallada que provocarà dolors i angoixa per a centenars de milers de persones. “subiremos el IVA”, ovació, “bajaremos la prestación por desocupación”, ovació, “suprimiremos la paga extra de los funcionarios”, ovació, i així més i mes...


“Què volen, que pensen, que senten aquesta gent que aplaudeix aquestes coses?”. Un mínim de respecte, senyors del PP, per favor!!

Però quan semblava que els representants de la dreta no podien sobrepassar el seu nivell de pedanteria, Mariano Rajoy va fer la afirmació definitiva: “bajaremos la prestación por desempleo a los parados para incentivarlos a que encuentren un puesto de trabajo.”

Atenció a l’afirmació. Atenció, perquè el senyor Rajoy fa aquesta afirmació en un país que té més de cinc milions d’aturats, un país on el seu Govern ha acabat amb les polítiques d’ocupació, i un país que ell mateix ha reconegut que tindrà una taxa d’aturats que anirà “in crescendo” durant els propers tres anys.

Es un insult als ciutadans que es troben a l’atur i que veuen amb angoixa com s’esgota la prestació (que ara se’ls baixa) i que no tenen recursos econòmics per a fer front a la seva despesa diària. Es que el President del Govern d’Espanya es pensa que qui no treballa és perquè no vol?. Algú del PP li ha explicat al senyor Rajoy que els aturats no troben feina perquè NO hi ha feina, no perquè siguin uns ganduls. Aquest és el senyor que es va comprometre a dir “las cosas como son, al pan, pan y al vino, vino.”

Què aplaudien els diputats del PP?

La única veritat és que aquest nou paquet de retallades tan sols aconseguirà incrementar l’angoixa i els problemes de molts ciutadans, també a les nostres comarques.

Aquí al Camp de Tarragona l’augment de l’IVA tindrà conseqüències especialment negatives per al nostre sector turístic que representa quasi el 20% del nostre P.I.B.

Un sector, dels que generava més llocs de treball a casa nostra, que ara després de l’impost de la taxa turística del Govern d’Artur Mas, rebrà un cop mortal al veure com s’incrementen els preus dels seus serveis.

I tot gràcies a Rajoy i al PP que afirmaven alegrement en campanya que tenien “la formula” per a crear ocupació. Ara veiem realment quina és “la formula” de la dreta: complicar la vida als ciutadans mentre es perdona als rics i defraudadors.

Article d'opinió de Núria Segú publicat al setmanari El Vallenc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada