divendres, 20 de juliol del 2012

NO A LES RETALLADES!!



Aquest dijous desenes de milers de persones arreu de l’Estat hem tornat a sortir al carrer per mostrar el nostre rebuig a la contrareforma social que CiU i PP, amb l’excusa de la crisi, estan impulsant amb tanta contundència i menyspreu i al patiment que provoquen entre la ciutadania.
I és que cada dia que passa és més evident que acumular retallades, retallades i més retallades no serveix per a crear ocupació sinó per provocar més problemes al comú dels mortals. I no hi ha dia en què no coneguem noves decisions derivades del que el ministre De Guindos afirmava que eren “condiciones ventajosas” de “línias de crédito, que no rescate.”

La gent està indignada i amb raó. En només sis mesos Rajoy i el PP s’han superat a si mateixos i han fet exactament el contrari del que van afirmar que farien. I no es tracta d’un recurs metafòric sinó d’una descripció literal: exactament el contrari!
I això per part d’un president que es va comprometre durant el discurs d’investidura a no enganyar als ciutadans i “a llamar pan, al pan i al vino, vino.”
Se’ls hauria de caure la cara de vergonya!!
Aquest és ja el quart gran paquet de retallades que ha impulsat el PP en tan sols mig any. Un nou reguitzell de mesures injustes i antisocials que comportaran un nou augment dels impostos i noves retallades en dependència, pensions, sanitat i educació.
I tot això per a què? Doncs per a RES perquè el mateix Govern ja ha reconegut que l’atur continuarà augmentant, sabem que només amb aquestes mesures, s’incrementarà en 200.000 persones aquest any i en 600.000 persones el proper any (en aquests moments el nombre d’aturats supera els 5,6 milions de persones) i que la recessió econòmica serà major.
Arribats a aquest punt cal preguntar-se si la reflexió filosòfica que va exclamar la diputada del PP Andreu Fabra (el tristament famós “que se jodan!”) és el que realment desitja la dreta per als aturats, joves, pensionistes o treballadors...
“El PP tiene la formula para generar crecimiento y crear nuevos puestos de trabajo” deia Rajoy en el discurs d’investidura. Doncs ja va sent hora d’aplicar-la! perquè, de moment, l’única realitat del Govern del PP és més asfixia per a la immensa majoria de ciutadans, sobre els que Rajoy carrega tots els “ajustes estructurales” mentre les rendes de l’especulació i els grans defraudadors queden orfes de qualsevol “sacrificio necesario”.
Hem de permetre que CiU i PP destrueixen drets i prestacions socials que ha costat dècades d’esforç col·lectiu bastir amb l’excusa de la crisi i alhora perdonin als defraudadors i permetin sous abusius a bancs que ha rebut diners de tots. Ho hem de permetre?

Article de Núria Segú al setmanari El Vallenc


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada