dimarts, 17 de juliol del 2012

1.187 JOVES TARRAGONINS VEURAN COM SE’LS BAIXA UN 30% LA QUANTIA DE LA SEVA RENDA BÀSICA D’EMANCIPACIÓ



El diputat del PSC per Tarragona, Joan Ruiz, ha denunciat aquest dimarts que “1.187 joves de la ciutat de Tarragona que encara cobren la prestació de la renda bàsica d’emancipació veuran com, per culpa de les retallades del PP, la quantia mensual que reben se’ls baixa un 30%, pel que a partir d’ara percebran 147 euros al mes enlloc de 210 euros mensuals que cobraven fins ara.”



Segons el diputat tarragoní, “el que ha fet el Govern de Rajoy amb els joves en tan sols sis mesos no té nom. Primer s’estrena eliminant la Renda Bàsica d’Emancipació i ara redueix la prestació a aquells que encara la perceben perquè la van obtenir durant els anys de Govern socialista. És que pel PP i pels “humanistes” com la senyora Fabra els joves tindran la culpa de la crisi i han de pagar-ne les conseqüències?”


Joan Ruiz ha alertat que pel jovent la situació “s’està tornant insostenible.” Se’ls eliminen subvencions i les ajudes al lloguer, se’ls apuja el preu dels estudis, se’ls treuen beques, veuen com augmenten de manera desorbitada els preus de la Universitat, etc. i tot això amb una taxa d’atur que s’apropa al 50%. “I encara pretenen CiU i PP que els joves marxin de la casa dels seus pares i tinguin una vida autònoma? Amb quins recursos si se’ls retalla per tot arreu?”


El diputat socialista ha explicat que l’ajuda impulsada en el seu moment pel Govern socialista suposava una ajuda real per als joves ja que aquests 210 euros mensuals representaven, de mitjana, el 42% del preu total del lloguer de l’habitatge. “Els socialistes ja vàrem advertir que si el PP guanyava les eleccions trauria les tisores ben esmolades i retallaria drets i serveis socials sense contemplacions però la veritat és que no ens pensàvem que la dimensió de la tragèdia arribaria tan lluny. És realment molt difícil fer tan mal en tan poc temps.”


Cal recordar que la Renda Bàsica d’Emancipació és una mesura que va impulsar el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero que suposava una ajuda directe de 210 euros mensuals, a rebre durant quatre anys, als joves d’entre 22 a 30 anys que volien accedir a un habitatge de lloguer. L’ajuda també incloïa el pagament de 120 euros per fer front al cost de l’aval i d’un préstec de 600 euros per a la fiança. Aquesta ajuda va ser de les primeres prestacions que va eliminar el Govern de Mariano Rajoy.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada