dimecres, 18 de juliol del 2012

L’EX-PRESIDENT I L’EX-DIRECTOR GENERAL DE CAIXA TARRAGONA COMPAREIXERAN EN LA COMISSIÓ D’INVESTIGACIÓ SOBRE ENTITATS FINANCERES DEL PARLAMENT



El diputat del PSC per Tarragona, Xavier Sabaté, ha explicat aquest dimecres que el Parlament ha aprovat la compareixença de l’ex-president de Caixa Tarragona, Gabriel Ferraté, i de l’ex-director general de l’entitat, Rafel Jané, en la comissió d’investigació de la gestió d’entitats financeres del Parlament.



Segons el diputat tarragoní, “el fet de demanar la compareixença dels directius de les caixes catalanes que han estat avalades o rescatades amb diners públics era necessària perquè d’aquesta manera els ciutadans sabrem exactament ara què va passar amb les caixes i tindrem informació fefaent d’aspectes que fins ara estaven desconeguts.”


En aquest sentit, Xavier Sabaté ha donat a conèixer que pel que fa a Caixa Tarragona la comissió d’investigació del Parlament ha demanat les memòries corporatives, les auditories externes i els informes d’autoavaluació del capital i de rellevància prudencial des del 2000 fins a l’actualitat.


Així mateix, s’hauran de presentar les actes del consell d’administració, l’informe anual de la comissió de retribucions i l’informe dels préstecs concedits a membres del Consell d’Administració o dels òrgans de Govern fins al segon grau de parentiu també des de l’any 2000 fins ara.


“Els tarragonins i les tarragonines ens mereixem una explicació detallada en relació a la gestió d’aquesta entitat que està tan vinculada al nostre territori. Entenem que tenint en compte els sacrificis que se’ls demana per part dels Governs de CiU i PP els ciutadans vulguin una explicació sobre què va passar realment als bancs i caixes d’estalvi durant els anys del “boom” immobiliari. Els socialistes serem els primers garants a l’hora d’exigir la màxima transparència sobre aquesta qüestió per evitar qualsevol vestigi d’impunitat”, ha afirmat el diputat socialista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada