dijous, 1 de setembre del 2016

ROSA MARIA IBARRA: “ELS JOVES DE LES COMARQUES TARRAGONINES DESTINEN EL 80% DELS SEUS INGRESSOS A PAGAR EL LLOGUER D’UN HABITATGE I AIXÒ ÉS INSOSTENIBLE”



La diputada socialista per Tarragona Rosa Maria Ibarra ha qualificat avui com a “dramàtica” la situació que viuen els joves de la província de Tarragona, igual com els de la resta del país, quan volen emancipar-se de la casa dels pares i accedir a un habitatge de lloguer.

Segons ha detallat la diputada del PSC un recent estudi sindical assenyala que els joves menors de 30 anys, de mitjana, han de destinar l’equivalent al 47% dels seus ingressos salarials a comprar un habitatge i el 80% a poder pagar el lloguer d’un pis. “Qui es pot permetre fer-ho quan els sous que perceben els joves han davallat un 18% en els darrers 15 anys mentre que els preus dels habitatges s’han disparat un 73% en el mateix període?"

Rosa Maria Ibarra ha definit aquesta situació com a “injusta i insostenible. Cap societat té futur quan el preu dels habitatges puja quatre vegades més que els salaris dels joves. I això considerant només als joves que tenen, diguem-ne, la sort de tenir una feina remunerada estable, ja no parlem dels altíssims nivells d’atur juvenil que suposen una barrera infranquejable per a tots aquests joves per poder iniciar un projecte de vida autònom.”

Per donar resposta a aquesta situació el grup socialista ha demanat la compareixença de la consellera de Governació a la Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament. “Volem que ens expliqui quines polítiques està duent a terme el Govern per pal·liar aquesta tessitura i garantir l’accés dels joves a un habitatge. El que és evident és que així no podem continuar...”

“Veiem també amb consternació que mentre els joves d’aquest país pateixen aquesta situació de S.O.S. social altres semblen dedicar totes les seves energies polítiques a debatre si cal o no una partida per a una eventual D.U.I. en els pressupostos de la Generalitat. Davant d’això els socialistes reiterem el nostre compromís de portar al Parlament els problemes reals dels catalans a fi i efecte de donar una resposta real i efectiva a curt termini a les dificultats que pateixen, en aquest cas, els joves d’aquest país, amb mesures i assignacions pressupostàries concretes.”


Entre aquestes mesures defensades pels socialistes destaca el finançament dels projectes d’emprenedoria, formació i emancipació dels joves a partir dels 18 anys (amb l’oferta d’un lloc de treball d’acord amb el que estableix el projecte European Youth Guarantee), crear una figura específica que estableixi un itinerari laboral per als joves d’edats compreses entre els 16 i els 34 anys i la recuperació de les ajudes adreçades als joves per poder accedir a un habitatge de lloguer (renda bàsica d’emancipació), entre d’altres iniciatives. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada