dilluns, 26 de setembre del 2016

ENS CAL EL CORREDOR



Més de 30 milions d’euros d’inversions als polígons químics de les comarques tarragonines pendents d’executar-se per no tenir enllestit ja el Corredor del Mediterrani...són dades aportades aquesta mateixa setmana per l’Associació d’Empreses Químiques de Tarragona que denuncia que els retards en l’execució d’aquesta vital xarxa de comunicació per ferrocarril estan posant en perill inversions i llocs de treball als polígons tarragonins.

Quan un escolta aquestes coses no pot evitar preguntar-se quan pensa el Govern del PP treure’s la son de les orelles i impulsar d’una vegada un Corredor absolutament vital per Tarragona i per a tot el litoral mediterrani. Com molt bé ha recordat aquests dies l’alcalde Ballesteros aquest vial d’altes prestacions és imprescindible per fer bategar el nostre sector agroalimentari, la nostra industria química i el conjunt de la nostra economia. A què espera l’executiu de Rajoy per atendre aquest clam unànime del territori que ha estat considerat prioritari, fins i tot, per la Unió Europea?

En aquest sentit els socialistes aplaudim la trobada institucional al més alt nivell celebrada dilluns passat a València per la qual Catalunya i el País Valencià uneixen les seves veus per demanar celeritat al Govern del PP en el calendari d’execucions de les obres del Corredor que continuen relantitzades sine die des de que Mariano Rajoy va ser investit president del Govern. A una mitjana de 20 milions d’euros anuals d’inversió pel Corredor en els pressupostos del Partit Popular (el que ve a representar un quilòmetre de via a l’any) trigarem dècades per tenir enllestit el Corredor.

No es tracta de cap caprici del territori senyors del PP, quan les mateixes associacions professionals i econòmiques alerten de la pèrdua de competitivitat per tenir aquestes infraestructures de transport tan deficients és que el problema és real i gravíssim. Tarragona no mereix ser, un cop més, menystinguda i ignorada pel Partit Popular.

Els socialistes vàrem impulsar la construcció del Corredor del Mediterrani i hi vàrem invertir quan vam tenir la responsabilitat de governar. No parlem alegrement sense fonament sinó des de la credibilitat que ens dóna l’obra feta. Necessitem el Corredor! Volem disposar en el menor temps possible d’aquesta nova via estratègica per a les nostres comarques que ens permetrà millorar les nostres comunicacions ferroviàries amb l’arc mediterrani i la frontera francesa.

Un Corredor amb ample de via europeu, per a viatgers i mercaderies, que ens situï al mapa del segle XXI i que acabi amb l’actual vergonya de tan sols disposar de trens viatjant en un sol tram de via ferroviària a una mitjana raquítica de 30-40 quilometres per hora. A on volem arribar així en plena era de l’economia global?


No podem continuar pel camí del bloqueig permanent a les necessitats objectives de Tarragona que suposa el Govern del PP. En nom dels tarragonins i de les tarragonines els socialistes exigim al Ministeri de Foment que abandoni la inacció i aposti, tal com també demanen les institucions comunitàries, per aquest nòdul estratègic que ajudi a desenvolupar els nostres port i aeroport, la nostra mobilitat interna i els potencials enormes del nostre sector econòmic i dels nostres emprenedors.       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada