dilluns, 19 de setembre del 2016

EL PSC DEMANA AL CONGRÉS PUJAR EL SALARI MÍNIM A 14.500 TREBALLADORS TARRAGONINS



El grup socialista al Congrés dels Diputats ha presentat una proposició no de llei en la què s’insta al Govern a incrementar el salari mínim interprofessional aquest 2016, com a mínim, en un 5% a fi i efecte de recuperar la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors i per a què en un termini màxim de dues legislatures s’arribés a un increment del 60% del salari mitjà (que és la quantia que assenyala la Carta Social Europea com a retribució mínima suficient).

En aquest sentit, el diputat socialista per Tarragona Joan Ruiz ha explicat que “aquesta mesura beneficiaria de manera immediata als 14.500 treballadors de les comarques tarragonines que, segons les nostres estimacions, estan cobrant ara mateix aquest salari mínim interprofessional.”

Joan Ruiz ha recordat que una de les primeres mesures del Govern de Mariano Rajoy va ser congelar el S.M.I. “fidel al seu estil de colpejar als col·lectius més vulnerables als efectes de la crisi econòmica mentre, al mateix temps, impulsava una amnistia fiscal a mida de les rendes altes i dels grans defraudadors.”

Per contra, durant el darrer període de Govern socialista el salari mínim es va incrementar un 39% en set anys (2004-2011), passant de 460 euros el 2004 a 641 euros el 2011, és a dir, 181 euros més.

Lamentablement l’acció legislativa del PP ha suposat una pèrdua real i acusada del poder adquisitiu dels treballadors que perceben aquests ingressos mínims. “A més, amb els nivells d’atur i de pobresa que tenim a l’actualitat, aquesta pèrdua de poder adquisitiu tan destacat està afectant, sobretot, a les famílies on tan sols hi ha una font d’ingressos i és el salari mínim, en uns moments en què constatem un nou increment dels beneficis empresarials i de les retribucions dels executius de les grans corporacions.”    

El diputat socialista també ha recordat que la mateixa Carta Social Europea assenyala que el S.M.I. arribi al 60% del salari mitjà. “Doncs estem molt lluny d’aquest objectiu, és més, amb el PP al poder hem reculat. En aquests moments el salari mínim representa només el 34% del salari mitjà molt lluny doncs dels objectius fixats per la Carta Social Europea que va subscriure el mateix executiu de Rajoy”


“Demanem al Govern del PP que surti de la seva paràlisis i la seva inactivitat. Si creu honestament amb el discurs triomfalista de la miraculosa recuperació econòmica que es dedica a sacsejar cada dia no hi ha cap raó objectiva per no pujar amb caràcter immediat la quantia del salari mínim interprofessional. Per a 14.500 famílies de les comarques tarragonines és un tema essencial que no admet demores ni més dilacions”, ha conclòs el diputat socialista tarragoní. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada